Limasol'da içme suyu sıkıntısı

Lefkoşa (AA)- Yunanistan'dan Kıbrıs Rum kesimine su getirilmesinde ardı ardına aksaklıklar yaşanırken, Limasol'un kısa bir süre zarfında ciddi bir içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Rum basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan'dan Rum kesimine tankerlerle getirilen suyu Limasol'un "Yermasoya" semtindeki taşıma kanalına aktaracak deniz altı borularında geçen Pazar günü yeni bir arıza meydana geldi. Söz konusu arıza nedeniyle 250 metre uzunluğundaki boruların sökülerek tamir için Limasol limanına taşındığı bildirildi. Fileleftheros gazetesi, Rum yetkililerin, boruların sökülerek tamiri ve suyun yeniden aktarılmasına en geç Cuma günü başlanacağını söylediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Alithia ise, boruların döşenmesinden sorumlu teknisyenlerin, sorun kesin olarak çözülünceye kadar "gemilere Yunanistan'dan başka su yüklemesinin yapılmaması, aksi takdirde suyun denizi boylayabileceği" uyarısında bulunduklarını vurguladı. Bu arada, Alithia, bir diğer haberinde de, Limasol'un içme suyu olarak kullanabileceği su miktarının ancak bir hafta için yeterli olacağını, bu süre sonunda Limasol'un büyük su sıkıntısı ile karşı karşıya kalabileceğini yazdı.

Habere göre Limasol Su İdaresi Müdürü Sokratis Metaksa, Limasol'un su rezervlerinin Ağustosun ilk günlerine kadar yeterli olabileceğini ve Yunanistan'dan gelen suyun çok önceden aktarılmış olmasının gerektiğini ifade etti.