Linderoth için kritik gün 7 Ocak!..

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ve iyi bir ortamlarının bulunduğunu belirterek, "Üç kulvarda da yolumuza iyi bir şekilde devam edeceğimize olan inancımız tam" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Adnan Sezgin, Turkcell Süper Lig'in ara döneminde kulüpleri aleyhine çeşitli spekülasyonların yapıldığını ifade ederek, "Bunlar gerek transferlere yönelik, gerekse de teknik heyet, futbolcu ve yöneticilere yönelik oldu. Ama şunun iyi bilinmesini isteriz ki, bu tür spekülatif haberler bizi yıpratamayacak. Çok iyi bir kadromuz ve ortamımız var. Üç kulvarda da yolumuza iyi bir şekilde devam edeceğimize olan inancımız tam" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sezgin, sarı-kırmızılı futbolcuların devre arasına girdikten hemen sonra gruplar halinde tesislerde çalışmaya başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Resmi top başı yapma tarihi 2 Ocaktaydı. Üç futbolcumuz dışında bütün oyuncularımız burada. Katılmayanlardan biri olan Nonda'nın bu süre içinde burada olması lazımdı, ama yaptığımız görüşmelerde babasının bir hastalığının olduğunu söyledi. Geldiği zaman savunması alınacak. Açıklaması yeterli bulunmaz ise disiplin cezasına çarptırılacak. Lincoln ise bugün Brezilya'daki doktorunda yapılacak kontrolünden sonra yola çıkacak ve 6 Ocak Pazar günü burada olacak. Bunun için kendisine zaten daha önce izin verilmişti."

LİNDEROTH'UN DURUMU
Kalçasından sakatlığı bulunan İsveçli futbolcu Linderoth'a da değinen Adnan Sezgin, bu oyuncunun ABD'de kontrolden geçeceğini kaydetti.

Sezgin, Lindertoh'un bugüne kadar İstanbul ve İsveç'te yapılan kontrol ile tedavilerinde kullanılan yöntemlerin pek yararlı olmadığı kanısına varıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Biz bu konuda en iyi doktorlardan biri olarak ABD Colorado'da bir doktora göndermeye karar verdik kendisini. Dolayısıyla onun vereceği karara saygı duyacağız ve o doğrultuda hareket edeceğiz. Eğer bir ameliyat söz konusu olursa, 7 Ocakta yapılacak kontrolden hemen sonraki gün bu ameliyat yapılacak. Bu futbolcumuz ameliyat olursa, ne kadar sahalardan uzak kalacağı o zaman belli olacak. Biz de ona göre hareket edeceğiz. Fakat Linderoth'un durumu çok üzücü. Bugüne kadar oynadığı bütün liglerde, buna milli takım maçları da dahil, 2-3 haftadan fazla sakatlık görmeyen bir arkadaşımız. Maalesef böyle bir sakatlıkla karşı karşıya kaldı. Umarım kısa zamanda aramıza döner."

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Adnan Sezgin, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile görüşme halinde olduklarını ve ihtiyaç hissettikleri noktalar için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Daha önce yaptıkları çalışmalar sonucunda Emre Güngör'ü renklerine bağladıklarını kaydeden Sezgin, sözlerine şöyle devam etti: "Hocamızla dün toplantı yaptık. Bu toplantılar bugün ve yarın da devam edecek. İsim olarak telaffuz etmek istemiyorum, ama ihtiyaç hissettiğimiz noktalar için transfer çalışmalarımız sürüyor. Belirli aşamaya gelindiğinde kamuoyu bu konuda bilgilendirilecektir. Resmi olarak açıklamadığımız isimler, spekülasyondan öte değildir. İsim vermek istemiyorum, ama takımdan ayrılan da olabilir, takıma katılan da olabilir."

Reklam
Reklam

Sezgin ayrıca, gündemlerinde bir kaleci transferinin olmadığını da özellikle dile getirdi.

"FELDKAMP'IN SAĞLIK DURUMU SPEKÜLE EDİLDİ"
Adnan Sezgin, teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp'ın sağlık durumunun medyaya yansıyış şeklinden şikayet etti.

Feldkamp'ın sağlık durumunda ciddi bir sorunun bulunmadığını, sadece grip olduğunu aktaran Sezgin, "Ama Türkiye'de öyle haberler yapıldı ki, doktorlarla yapılan görüşmelerden en ince detaylar dahi verildi. Doktor ile hasta arasındaki ilişkiler özeldir, ama maalesef bizim bile ulaşamadığımız bilgilere bazı kaynakların çok rahat ulaştığını gördük. Feldkamp'ın geri gelemeyeceğinden, hastalığı nedeniyle doktorunun izin vermediğine kadar uzanan haberler yapıldı. Nereden kaynaklandığı anlaşılamayan ve Galatasaray'ın yıpratılmasına yönelik bu haberlerin doğru olmadığı görüldü" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Feldkamp'ın hastalığıyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağına dair sorusuna ise Sezgin, "Hocamız için sürekli 'hasta' diye haber yaptılar. Ama o buraya gelip iki gündür antrenmana çıkıyorsa, açıklama yapması gereken bence o değil, bu haberleri kasıtlı olarak çıkaran kesimlerdir" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Sezgin son olarak, Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun forması giyecek olan Rigorbet Song için de "Afrika Uluslar Kupası'nda final maçı 10 Şubat'ta yapılacak. Kamerun Milli Takımı'nın nereye kadar gideceğini bilmiyoruz. Elendikleri taktirde Song, o maçtan 2 gün sonra aramıza katılacak, ama finale çıkarlarsa da 12 Şubatta burada olacak" diyerek sözlerini tamamladı.