Lionel Messi'nin İlk Sözleşmesini Bir Peçeteye İmzaladığını Biliyor Muydunuz?

Lionel Messi'nin doğum gününde kariyerinden inciler...

Lionel Messi, 24 Haziran 1987 tarihinde, İtalyan kökenli bir ailenin dördüncü çocuğu olarak Risario, Arjantin’de dünyaya geldi. Fabrika işçisi olan babası Jorge Messi, aynı zamanda Grandoli adlı yerel bir futbol klübünün de antrenörlüğünü yapıyordu. Messi, beş yaşındayken bu yerel kulüpte forma giymeye başlayarak futbol hayatına atılmış oldu.

  1. Che Guevara ile Aynı Şehirde ve Aynı Ayda Doğmuştur

Lionel Messi ve Che Guevera'nın bu ortak yönü pek bilinmez. Her ikisi de Rosario'da doğmuştur ve her ikisi de Haziran ayında Dünya'ya gelmiştir. 2. Messi'nin kariyeri bir peçete ile başladı.

14 Aralık 2000'de, Barcelona sportif direktörü Carles Rexach, 13 yaşında ki Messi'nin geleceği için babası ile konuşmaya gitmişti. İlginçtir ki kontrat bir peçeteye yazılmıştı.

Reklam
Reklam
  1. Barcelona Kariyeri

Barcelona’da ki 10 yıllık kariyerinde 6 La Liga, 2 Copa Del Rey, 5 İspanya Süper Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 UEFA Süper Kupası ve 2 Dünya Kulüpler Kupası bulunmaktadır.

  1. Guinness

2012 yılında attığı 76 golle Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

  1. Art Arda Gol Kralı

Messi, ard arda 4 Şampiyonlar Lig’in de gol kralı olmuş tek isimdir.

  1. Hat-Trick

Şampiyonlar Lig’in de en fazla hat-trick yapan oyuncudur. 8 hat-trick ile de La Liga’da bir sezonda en çok hat-trick yapma rekorunu elinde tutmaktadır.

  1. Bir Maçta 5 Gol

Mart 2012’de Messi bir Şampiyonlar Lig’i maçında 5 gol atarak, Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu kırmıştır.

  1. En Çok Gol Atan

Messi 433 gol ile, La Liga’da bir tek kulüp de en çok gol atan oyuncudur.

  1. Bir Sezonda En Çok Gol Atan Futbolcu

76 golle, bir yılda kulüp ve milli takım dahil uluslararası en çok gol atma rekorunu eline almıştır. Messi, Batistuta ile de, Arjantin milli takımında bir sezonda 12 gol ile en çok gol atma rekorunun sahibidir. Ayrıca Messi 50 gol ile, La Liga’da bir sezonda en çok gol atan futbolcudur.

Reklam
Reklam
  1. Tüm Takımlara Art Arda Gol

Messi, art arda ligde ki tüm takımlara gol atan ilk futbolcu olmuştur.

  1. Messi UNİCEF'in İyi Niyet Elçilerinden Biridir.

Barcelona ile büyük bağları olan UNİCEF 11 Mart 2010'da Messi'nin iyi niyet elçilerinden biri olacağını açıklamıştır. Messi, memleketi Rosario'da ki çocuk hastanelerine 600.000 Euro bağışta bulunmuştur.

  1. Lionel Messi Tanrı’nın Eli’nin Bir Başka Versiyonuna Sahiptir

2006-2007 sezonunda Barcelona’nın Espanyol ile 2-2 berabere kaldığı maçta, Messi’nin ‘Tanrı’nın Eli’ ile attığı gol, Maradona’yı akıllara getirdi