Lipsky: Türkiye toparlanmının kıyısında olabilir

IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin bugün Bodrum'da düzelenecek olan TÜSİAD toplantısında yapacağı konuşmada, Türk ekonomisinin global ekonomik krizin yarattığı şoktan çıkma işaretleri göstermekte olduğunu ifade edecek.

AFP'nin Lipsky'nin TÜSİAD toplantısında yapacağı konuşma için hazırlanan metne dayandırdığı haberine göre, Lipsky, "Son global gelişmelere paralel olarak, ekonomik ufukta bazı umut verici işaretler görünür hale geliyor" ifadelerini kullanacak.

Bir çok göstergeye dayanarak Türk ekonomisinin toparlanmanın kıyısında olduğuna işaret ediyor olabileceğini ifade edecek olan Lipsky, Türk Lirası'nın dengelenmesine yardımcı olan faktörler olarak bankacılık sektörünün güçlü sermaye yapısı ve sağlam karlılığı ile tüketici güvenindeki keskin toparlanmayı ve gelişmekte olan piyasalara yönelik olarak iyileşen yatırımcı ortamını ön plana çıkaracak.

Reklam
Reklam

Ancak Lipsky, Türkiye'nin yükselen mali açıklarının ve zayflayan varlık kaletisinin, güçlü bir şekilde düzeltilmemesi halinde, bankaların kredi verme kabiliyetini kısıtlayarak büyüme görünümünü gölgeleyebileceğini de vurgulayacak.

BABACAN: "ZAMANI GELİNCE AÇIKLAMA YAPILIR"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF ile 13-15 milyar dolar kredi öngören bir anlaşmanın imzalanma aşamasına geldiği yönündeki haberler ile ilgili "xamanı gelince açıklama yapılır" dedi.

Babacan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına girişi sırasında gazetecilerin söz konusu haberler ile ilgili sorusu üzerine, bu konuda "ayak üstü açıklama yapmak istemediğini" belirtti.