Lisanslı Depoculuk Sistemi Tanıtıldı

Düzce’de Lisanslı Depoculuk tanıtım toplantısı yapıldı.Düzce Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen Lisanslı Depoculuk Sistemi Tanıtım Toplantısı...

Düzce’de Lisanslı Depoculuk tanıtım toplantısı yapıldı.

Düzce Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen Lisanslı Depoculuk Sistemi Tanıtım Toplantısı geniş katılımla yapıldı.

Vali Yılmaz "Bugün burada, TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Şirketi tarafından yapılacak olan bilgilendirme amaçlı Lisanslı Depoculuk Sisteminin Tanıtım Toplantısı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Malumunuz üzere 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu 2005 yılında çıkmıştır. Kanun ve ilgili Yönetmeliklerine işlerlik kazandırılması amacıyla kamu ortaklığıyla 2010 yılında TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Tic. A.Ş. kurulmuştur. Hububat alanında 2011 yılında Polatlı’da, fındıkta ise 2012 yılında pilot bölge seçilen Ünye ve Düzce’de faaliyete başlamış ancak lisansın geç alınmış olması nedeniyle yeterli alım olmamıştır. Başta üreticilerimiz olmak üzere, fındık sektörünün tüm aktörleri için son derece önemli olan Lisanslı Depoculuğun iyi anlaşılması ve sunulan bu hizmetten yeterince yararlanılması hem ilimizin, hem bölgemizin, hem de ülkemizin menfaatine olacaktır. Bilindiği üzere Lisanslı Depoculuk Sistemi dünyada 150 yıllık geçmişi vardır. Bizde ise bu sisteme yeni geçilmeye çalışılmaktadır. Lisanslı depoculuk sistemi sayesinde 1 yıllık alın terinin ve emeğin karşılığı olan fındığımız; kalitesi ve sınıfı yetkili bağımsız laboratuar tarafından tespit edilecek, miktarı ve kalitesi muhafaza süresince taahhüt altına alınacak ve tüm risklere karşı korunacaktır. Yine bu sistem sayesinde ürüne karşılık verilecek ürün senedi vasıtasıyla bankalardan kredi temin edilebilecektir. Ayrıca piyasa fiyatları istenilen seviyeye geldiğinde ürün yerine ürün senedi kolayca satılabilecek, ürün senedi satışları Zirai Stopaj Vergisinden muaf olması nedeniyle üreticilerimiz ilave maliyete katlanmayacaklardır. Dolayısıyla tüm bu hususların üreticilerimize ve sektörümüze iyi anlatılması Lisanslı Depoculuğun yanı sıra başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe teşkilatları ile muhtarlıkların ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın görevi olmalıdır. Bölgemiz üreticilerinin ve sektörümüzün bu sistemden azami derecede faydalanması için pilot uygulamanın bölge geneline yaygınlaşması mutlaka temin edilmelidir.

Reklam
Reklam

Lisanslı Depoculuğun üreticilerimize, sektörümüze, bölgemize ve ülkemize faydalar getirmesini temenni ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından tanıtım yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: