Lise arkadaşları 35 yıl sonra görüştü

Adana'da 35 yıl önce Erkek Lisesinden mezun olanlar ilk kez bir araya geldi. Lise arkadaşları,...

Adana'da 35 yıl önce Erkek Lisesinden mezun olanlar ilk kez bir araya geldi. Lise arkadaşları, birbirine "Yaşlanmışsınız oğlum, bir de bana bakın" diye takıldı, eski hatıraları anlatıp güldü.
Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Meclis Üyesi İsmail Özgen, lise yıllarında güzel hatıralar yaşadıkları arkadaşlarının hasretini dindirmek için arkadaşı Levent Foto ile birlikte onları biraraya getirmek istedi. Yaklaşık 3 ay süren çabalarıyla 1975-76 yılında birlikte mezun olduğu arkadaşlarını ilk kez topladı. Özgen, "35 yıldan bu yana ilk kez birbirini görenler var. Bazıları başka illerden geldi. Güzel bir ortamımız oldu, çok mutluyum." dedi. Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki Yeni Öğretmenevi'nde yemek yiyip eski hatıraları anlatıp gülen, bazense hüzünlü anlar yaşayan lise arkadaşları bu birlikteliği geleneksel hale getirecek.
Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra bugüne kadar ilk kez karşılaşanlar olduğunu söyleyen Levent Foto, gecikmiş bir beraberlik yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz çok memnun olduk, bazı arkadaşlar (Altın bulmuş gibi olduk) diyorlar. Güzel bir buluşma." derken, Makine mühendisi Cavit Çelik, "Uzun yıllar bu kardeşlerimizle neden ayrı kalmışız bunu bilemiyorum. Bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu. "Hangimiz genç kalmışız ona bakıyorum. Kendime bakınca en iyi benim diyorum" diyen Veysel Uyar, arkadaşlarını kahkahaya boğdu. Dekorasyon işyeri yapan Ali Duysak da Veysel Uyar ile aynı şeyleri düşündüğünü, "Biraraya gelince hangimiz genç kalmışız ona baktım" dedi.
İstanbul'dan yemeğe katılan Mutlu Doğru, 35 yıl süren bir ayrılıktan sonra biraraya gelmenin kendisi için hayal edemediği bir buluşma olduğunu anlattı. Doğru, hem hüzün hem de karışık duygular içinde olduğunu söyledi. 35 yıllık hasreti dindiğini anlatan Temel Köksen, katılan herkese fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti. Adana Öğretmenevi Müdürü Tahsin Akış da Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra görüştüğ birkaç arkadı olduğuna dikkat çekerek eski günlere geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını, bu süre zarfında aradaki farkı da gördüğünü belirterek, "Yaşlandığımızı gördük, inşallah bunun devamını getiririz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz