Lise Öğrencileri, 19 Mayıs’ı Halk Dansları Gösterisiyle Kutladı

Samsun’un İlkadım ilçesindeki 5 ayrı lisede öğrenim gören öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve...

Samsun’un İlkadım ilçesindeki 5 ayrı lisede öğrenim gören öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için hçazırladıkları halk dansları gösterisi beğeni topladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı amacına ve anlamına uygun olarak kutlamak amacıyla hazırlıklarına geçen yıl başlayan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerde kurulan halk oyunları ekipleriyle özel bir çalışma yürüttü. Yıl boşunca ders dışı saatlerinde çalışan ekipler, bayramın bayram havası içinde halkla birlikte kutlamak için hazırlandı. Bu amaçla Sema Cengiz Büberci Kız Meslek Lisesi, Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi, Ahmet Sarı Lisesi, ilkadım Ticaret Meslek Lisesi ve Şehit Ahmet Altunoğlu 100. Yıl Lisesi halk dansları ekipleri, gösterilerini gerçekleştirdi. Vatandaşların beğeni ile izlediği gösterilere tüm liseli öğrenciler de alkışlarıyla destek verdi.

Reklam
Reklam

Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Bu anlamlı günün halkımızla birlikte şölen havasında kutlaması amacıyla liselerimizde 1 yıldır yürütülen farklı yörelere ait halk oyunları çalışmalarını halkımızın yoğun olduğu çeşitli mekanlarda gösteriler şeklinde sunuyoruz. Benzerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde de yapmıştık. Öğrencilerimizin yanı sıra halkımızın da yoğun katılımı oluyor. Bu da memnuniyet oluşturdu. Bayram coşkusunu halkımıza yansıtmak, anlamına ve amacına uygun bir şekilde kutlanmasına katkı sağlıyor. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: