Lise Öğrencileri Afrikalı Çocukların Susuz Kalmaması Için Kermes Düzenledi

Yaz ayının gelmesiyle Afrika'da yaşanabilecek kuraklıkta çocukların susuz kalmasını istemeyen lise öğrencileri, biriktirdikleri 6 bin...

Yaz ayının gelmesiyle Afrika'da yaşanabilecek kuraklıkta çocukların susuz kalmasını istemeyen lise öğrencileri, biriktirdikleri 6 bin lirayı Afrika'da su kuyusu açtırmak için Kimse Yok Mu'ya bağışladı.

Yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu, Afrika için başlattığı su kuyusu kampanyasına bir destek de Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden geldi. Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, öğrencilerin 'Afrika'ya Sözümüz Var Bir Kuyuda Bizden' sloganıyla biriktirdikleri parayı teslim almak için Ordu'nun Perşembe ilçesine gitti.

Reklam
Reklam

GÖNÜLLÜLÜK VE FEDAKARLIK ÖRNEĞİ

Sınav zamanı olmasına rağmen, projeye para bulmak için kermesler açan, kapı kapı dolaşıp para isteyen öğrencilere teşekkür eden Başbay, "Afrika'da bir insan su içebilmek için saatlerce yürüyor. Salgın hastalıklarla mücadele ediyorlar. Yaptığınız bu bağışla su kuyusu açılacak ve oralardakilerin bir kısmı kolaylıkla suya erişebilecek. Siz başkasına el uzatırsanız, Allah da size el uzatır. Büyük bir gönüllülük ve fedakarlık örneği sergilediniz." dedi.

"SU İÇMEMEK NE DEMEK BİLİYORUZ"

Projeye öncülük eden ve arkadaşlarını örgütleyen 11-C sınıfı öğrencisi Rümeysa Kesis de "Projeye başladığımızda mayıs ayının ilk haftasıydı. Öncelikle sosyal medya üzerinden araştırıp, bu proje için neler yapabiliriz, araştırdık. Kermesler düzenledik. Yaz ayı geliyor, su içmemek nasıl bir duygu, bunu biliyoruz. Hem bizi hem de oradaki arkadaşlarımızı birleştiren güzel bir proje oldu. Arkadaşlarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize ve müdürümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BAŞKA ÜLKELERİN SORUNLARINI GÖRDÜK"

Projeyi organize eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ali Osman Yaman da "Televizyonu olan herkesin dünya kadar derdi vardır. Televizyon sayesinde kendi ülkemizin değil, başka ülkelerin de sorunları olduğunu gördük. Bu bağlamda bir şeyler yapabiliriz, elden geleni yapmaya karar verildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin istişaresiyle çok güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum." dedi. Öğrencilerinin duyarlılığının kendisi çok mutlu ettiğini söyleyen Yaman, daha önce de yetim, katarakt gibi kampanyalar için para toplayarak bağış yaptıklarını hatırlattı.

"ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ"

Okul Müdürü Cemil Zengin ise başkalarının derdini dert edinen öğrencilere teşekkür ederek, "Küçük bir projeyle uluslararası bir projeye zemin hazırladılar. Bunu bu arkadaşlarımız başardı. Ordu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin kuyusu açıldığında onlar ne kadar mutlu olacaksa, Kimse Yok Mu yetkilileri de o kadar mutlu olacak." şeklinde konuştu.

Toplanan yaklaşık 6 bin TL, Afrika'da su kuyusu açılması için Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay'a teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: