Lise Öğrencileri Doğal Beslenen Hemsterların Daha Hareketli Olduğunu Tespit Etti

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen proje çalışmalarında Nilüfer İMKB’li öğrenciler, hamsterlar üzerinde yaptıkları...

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen proje çalışmalarında Nilüfer İMKB’li öğrenciler, hamsterlar üzerinde yaptıkları çalışma ile doğal ve katkı maddeli yiyeceklerin canlıların gelişmesi ve metabolizması üzerine etkisini araştırdı. Öğrencilerden Kemal İnanır ve Doğukan Elibol, doğal gıdalarla beslenen canlıların daha hareketli olduğunu tespit etti.

İki adet hamster alan lise öğrencileri, hamsterlardan birini doğal gıdalarla beslerken diğerini ise yapay gıda ile besledi. Belli bir süre sonunda ağırlıklarının eşit miktarda artış gösterdiğini belirten öğrenciler, hamsterlardan doğal gıdayla beslenenin daha iştahlı ve hareketli olduğunu gözlemledi. Yapay gıda ile beslenen hamsterın ise daha fazla uyuduğunu belirlendi.

Reklam
Reklam

Ayrıca öğrenciler, doğal beslenen hamsterın çok hareketli olduğu ve kafesteki çarkı günde en az 20 kez çevirirken, diğer farenin ise bir veya iki kez çevirdiğini tespit etti. Fen Lisesi öğrencileri Kemal İnanır ve Doğukan Elibol, yaptıkları çalışmayı şöyle özetledi: “Yapay yemlerle beslenen hamster 2 ay sonunda, doğal yemle beslenen hamstera oranla kat kat daha pasif kaldı. Doğal yiyecekle beslenen hamster verdiğimiz tüm yiyecekleri yerken, yapay yemle beslenen ise sadece çok acıktığında yemek zorunda kalıyordu. Günün normal saatlerinde ise yapay yemle beslenen hamster uyurken, doğal yiyeceklerle beslenen hamster hareket halinde idi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: