Lise öğrencileri Yunus Emre’yi anma programı düzenledi

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, "Tarih şahittir ki nice güçler, güçleri bittikten sonra tarih...

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, "Tarih şahittir ki nice güçler, güçleri bittikten sonra tarih sahnesinden silinmişlerdir. Ama bir gerçek vardır ki gönüllere hitap eden insanların ömürleri gönüller yaşadığı sürece o hakimiyeti muhafaza etmişlerdir." dedi.

Yozgat'ta lise öğrencileri Yunus Emre’yi anma programı düzenledi. Özel Ergin Koleji Salonu'nda düzenlenen programa Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Baro Başkanı Hacı İbiş, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından, programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, Yunus Emre’nin örnek hayatını ve ahlakını herkesin bilmesi ve öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise güce dayalı hakimiyetin ömrünün güçle orantılı olduğunu, güç kaybolduğundan itibaren hakimiyetin de kendiliğinden kaybolduğunu belirtti. Saim Kuş, şöyle dedi: "Tarih buna şahittir ki nice güçler, güçleri bittikten sonra tarih sahnesinden silinmişlerdir. Ama bir gerçek vardır ki gönüllere hitap eden insanların ömürleri gönüller yaşadığı sürece o hakimiyeti muhafaza etmişlerdir. Bunun en canlı örnekleri; bugün belki sadece burada isimleri zikredilecek olan Yunus Emre ve onun devamında Hz Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli tarih sayfasında gönülleri fethettikleri sürece Anadolu’da yangın sönmeyecektir. 1071’de Alparslan Anadolu’yu sıkıntısız bir şekilde fethettiyse bunun altyapısında Yunus Emre’nin, Hz Mevlana’nın gönülleri fethi yatmaktadır. Bu vesile ile bu programın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan, başta okul müdürümüze ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, öğrenciler oynadıkları tiyatro oyununda Yunus Emre’nin hayatından kısa kesitler sundu. Daha sonra şiirler ve ilahi korosu tarafından ilahilerin okunmasıyla program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz