Lise Öğrencilerine İş Bulma Semineri Verildi

Çanakkale’nin Biga İlçesindeki Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi 12.sınıf öğrencilerine, İŞKUR tarafından, okul bitiminde nasıl...

Çanakkale’nin Biga İlçesindeki Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi 12.sınıf öğrencilerine, İŞKUR tarafından, okul bitiminde nasıl iş bulacakları konusunda seminer verildi.

İŞKUR seminer görevlisi Faike Ceylan ve Ayşegül Üstün, lise öğrencilerine okul sonrası iş bulma konusunda bilgiler verdi. Ceylan, “Şu an hepiniz, ‘bu bizim ne işimize yarar’ diyebilirsiniz. Daha okulunuz bitmedi. Ama hepiniz son sınıf öğrencilerisiniz. Bir dönem sonra okulunuz bitecek ve siz de iş arama sürecine başlayacaksınız. Bu iş arama sürecinde hangi adımları izleyeceğiniz, ne tür işler yapacağınızı anlatacağım. Eğitim gibi iş arama da bir süreçtir. Eğitime başladığınızda ilkokula, ortaokula gidiyorsunuz ve lisede tamamlıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte iş arama sürecidir. Bu süreç kimisinde çok uzun sürüyor, kimisinde kısa sürüyor. Bu süreci bizle beraber, bizim yardımımızla en kısa sürede atlatmanızı sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

İŞKUR olarak iş arayanların öncelikle kayıtlarını yaptıklarını ifade eden Ceylan, liseyi bitiren öğrencilere, üniversiteye gitmedikleri takdirde iş bulmakta zorluk yaşayacaklarını dile getirdi. Öğrencilerin görüşlerini de alan Ceylan, “Kendinize şu soruyu sorun; 10 yıl sonra nasıl bir iş, nasıl bir iş yeri, nasıl bir eve, nasıl bir aileye sahip olacağınızı planlayın. İyi bir mesleğiniz olursa, kolay bir iş bulursunuz. Mutlu olursunuz. Daha iyi bir sosyal yaşamınız olur. Seçtiğiniz meslek yaşamınızda gelir düzeyini belirler. O yüzden seçeceğiniz mesleğin gelir düzeyine dikkat etmelisiniz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: