Lise Öğrencisi Iki Genç Kızın Öldüğü Trafik Kazası

Merkez Nilüfer ilçesinde okula giderken minibüsün çarpması sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi 2 genç kız, kazanın 3'üncü yılında anıldı. 

Merkez Nilüfer ilçesinde okula giderken minibüsün çarpması sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi 2 genç kız, kazanın 3'üncü yılında anıldı. Bursa-İzmir karayolunda yolun karşısına geçmek istedikleri sırada minibüsün çarpması sonucu ölen Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'un yakınları, kazanın meydana geldiği Ertuğrulkent Mahallesi çıkışında Büyükşehir Belediyesince yaptırılan ve iki genç kızın adının verildiği üstgeçidin altında toplandı. Ezgi Nil Topuz'un babası Saffet Topuz, 3 yıldır kızlarından uzak bir şeylerin düzelmesini ümit ederek beklediklerini söyledi. Üç yılda kendi hayatları dışında çok fazla birşeyin değişmediğini belirten Topuz, bütün enerjileriyle trafik kurallarının, insanların ve olayların değişmesini sağlamaya çalıştıklarını fakat bir sonuç alamadıklarını ifade etti. İnsanların yollarda ölmemesini ve okula giden çocukların evlerine sağ salim dönebilmelerini istediklerini dile getiren Topuz, "Bunun için 250 binden fazla imza topladık ve TBMM'ye ulaştırdık. Fakat neredeyse hiç etkisini göremedik. Yeni çıkan yasalardan umutlandık ama onlarda da yeterli önlemleri bulamadık" dedi. Topuz, insanların ölümüne neden olan sürücülere verilen cezaların alkollü sürücülere uygulanacak cezalar kadar caydırıcı olması gerektiğine dikkati çekerek, "Vicdan hassasiyeti olan tüm kanun yapıcılara sesleniyoruz. Artık insanların ölmelerini izlemeyin, önlem alın. Artık ne yapacaksanız yapın da Didem'lerimiz, Ezgi'lerimiz, bizimle yaşamaya devam edebilsinler. Onları, yüreklerimizi sızlatan özlemlerimizle anıyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından, Saffet Topuz ile Didem Zeynep Çakar'ın babası Sinan Çakar ile yakınları, kazanın olduğu yola karanfil ve gül bıraktı. Güner Çalışkan'ın kullandığı 16 GD 730 plakalı minibüs, 25 Kasım 2010'da, Bursa-İzmir karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Zeynep Çakar'a çarpmış, ağır yaralanan ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerden Çakar aynı gün, Topuz ise 7 Aralık 2010'da hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: