Liselerde Elektronik Atık Eğitimi Veriliyor

Ankara Mamak Belediyesi ekipleri, ilçede en fazla elektronik atığın açığa çıktığı endüstri meslek liseleri başta...

Ankara Mamak Belediyesi ekipleri, ilçede en fazla elektronik atığın açığa çıktığı endüstri meslek liseleri başta olmak üzere bütün liselerde bilinçlendirme seminerleri düzenliyor.

Liselerde, "Teknolojik İlerleme ve Yarattığı Çevre Sorunları İçin Elektronik Geri Dönüşüm" adı altında gerçekleşen seminerlerle öğrencilere elektronik atıklar anlatılıyor. Son olarak Battal Gazi, Ortaköy 80.Yıl, Oğuzhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde 10, 11 ve 12. sınıflara elektronik atıkların çevreye verdiği zararlar anlatıldı.
Yaklaşık 750 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminerlerde nelerin elektronik atık olduğu, hangi atıkların dönüştürüldüğü, dünyada elektronik dönüşüm için neler yapıldığı ve Türkiye’de nelerin yapıldığı anlatıldı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Büyük bir hızla ilerleyen teknoloji, beraberinde bir de elektronik atık sorununu getirdi. Bu sorunun en iyi çözümü geri dönüşümdür. Çevre için son derece tehlikeli metaller içeren elektronik malzemeler asla birer çöp değildir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: