Liseli Deniz, 10 gün direnebildi

Adana'da baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen Deniz Kalaağası'nın makine ile çalıştırılan kalbi de durdu.

Adana'da baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen Anadolu İletişim Meslek Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Deniz Kalaağası'nın makina ile çalıştırılan kalbi de durdu. Genç kızın cenazesi ailesi ve arkadaşlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Yurt Mahallesi'nde oturan 11'inci sınıf öğrencisi Deniz Kalaağası, 6 Ağustos'ta evinde odasında dinlenirken başında şiddetli ağrı başladı. Genç kız, aniden yükselen ağrıya dayanamayınca çığlık attı. Annesi 56 yaşındaki Öznur Kalaağası, fenalaşan kızını Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Genç kız, durumunun ağırlaşması üzerine, Adana Numune Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan genç kızın beyin damarında tıkanıklık olduğu belirlendi ve hemen ameliyata alındı. Yoğun bakıma alınan Deniz'in beyin ölümü gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Doktorların organ bağışı önerisini, "Ben yıllarca onun bir saçının teline zarar gelmesin diye mücadele ettim" diyerek kabul etmeyen annesi ve yakınları bir umut için hastane önünde dua etti. Ancak genç kızın makinaya bağlı olarak çalıştırılan kalbi dün saat 17.00'de durdu.

TOPRAĞA VERİLDİ Genç kızın ölüm haberi ailesini ve yakınları yasa boğdu. Bugün sabah saatlerinde hastane morgundan alınan Deniz Kalaağası'nın cenazesi Doğankent Köyü mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Anadolu İletişim Meslek Lisesi öğrencisi arkadaşları da cenazede gözyaşlarına boğuldu. Anne Öznur Kalaağası ve baba Ali Kalaağası ayakta durmakta güçlük çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz