Liseli gencin evinde Bush'un konutunun planları bulundu

Washington - ABD'de liseli bir gencin evinde silahlar, tehlikeli kimyasal maddeler, sahte kimlikler ve ABD Başkanı George Bush'un Camp David'deki konutunun planları bulundu.

Washington Post gazetesinin haberine göre, doğudaki Maryland eyaletinin Bethesda kentinde bir alışveriş merkezinde otomobilini çalmaya çalıştığı kişiye saldırmaktan gözaltına alınan 18 yaşındaki Collin McKenzie-Gude adlı liseli gencin başkent Washington yakınlarındaki evinde yapılan aramada, ayrıca 200 metreden nasıl ateş edildiğini gösteren belgeler, diplomasını aldığı okulda çalışan öğretmenlerin adresleri ve sahte bir gizli servis kimliği bulundu.

Reklam
Reklam

Haberde, yatak odasında mermi ve patlayıcıların da ele geçirildiği liseli gencin Hava Kuvvetleri ve Hazine Bakanlığında çalışarak emekli olan babasının da oğlu için yasa dışı yollardan silah satın almakla suçlandığı ifade edildi.

Collin McKenzie-Gude'un bir başka kişiyle bir yıl önce bomba imal ettiği ve bunu bir tarlada denediği kaydedilen haberde, gencin niyetinin ne olduğunun henüz öğrenilemediği belirtildi.

Haberde, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Amerikan başkanlarının korunmasından sorumlu servislerin bu gençle ilgili soruşturmada yer aldıkları kaydedildi.