'liseli Kadınlar' Pankartının Arkasında Yürüdüler

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, Akşam saatlerinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 40 kişi 'Yasta değil isyandayız'

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, Akşam saatlerinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 40 kişi 'Yasta değil isyandayız' yazılı pankart açıp Porsuk Bulvarı'na doğru yürüdü. Çeşitli sloganlar atan grubun ön sırada yürüyen lise öğrencisi oldukları belirtilen kızlar, yüzleri görünmemesi için elleriyle havaya kaldırdıkları pankartın arkasında yürüdü. Bazıları da ellerinde taşıdığı dövizlerle yüzlerini kapamaya çalıştı. Liseli kızların haklarında sorşturma açılmasından endişe duydukları için yüzlerini göstermedikleri belirtildi.
İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen ve kendilerini 'Liseli kadınlar' olarak adlandıran grup adına basın açıklamasını Elif Su Saçbüken okudu. Saçbüken, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bindiği toplu taşıma aracında tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü ve daha sonra yakıldığını söyleyerek şöyle dedi:
"Bu ülkede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tecavüze çözüm olarak çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin demişti. Peki hanginiz duydu Özgecan'ın tecavüze uğrarken, öldürülürken ve yakılırken ki çığlıklarını? Neydi suçu kadın olmak mı? Yoksa tek başına toplu taşıma aracına binmesi mi? Tek suçu insanlara güvenmesi mi? Bu kadın düşmanı tepkinin karşısında da biz kadınlar olarak yaşam hakkımızı alana kadar öldürülen her kadının hesabını sormaya devam ediyoruz."
Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar çeşitli sloganlar atıp dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: