Liseli kız, boksta Altındağ'ın gururu oldu

Son yıllarda girdikleri her turnuvada derece elde eden ve kazandıkları başarılara her yarışma sonrası yenilerini...

Son yıllarda girdikleri her turnuvada derece elde eden ve kazandıkları başarılara her yarışma sonrası yenilerini ekleyen Altındağ Belediyesi Spor Kulübü’nün genç boksörleri başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Altındağ Belediyesi bayan boks takımı da erkeklerin ardından elde ettiği başarıya bir yenisini ekledi. Ringdeki başarılarıyla erkek meslektaşlarını aratmayan liseli boksör Büşra Özkan, Kayseri’de gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında Türkiye 3’üncüsü oldu.

Yumruklarıyla rakipleri yenen Büşra, 69 kilodaki tüm rakipleriyle oldukça zorlu müsabakalar çıkararak 3’üncülük kürsüsüne çıkmayı başardı. Müsabakaya 3 ay gibi kısa bir sürede, antrenörleri Erdal Bayramhan ve Demet Acar’ın desteğiyle hazırlanan Büşra, bir yıl önce başladığı boks hayatında ileride daha büyük başarılara imza atacağının sinyallerini şimdiden vermeye başladı. 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Büşra Özkan, Kayseri’de gerçekleştirilen şampiyonada rakiplerini yere sermeyi başararak, geleceğin umut vaat eden sporcuları arasındaki yerini aldı.

Reklam
Reklam

Boksla bir merak üzerine tanışan ve o andan sonra bu sporu yapmaktan vazgeçemediğini söyleyen Büşra, “Boksu sadece güç gerektiren bir spor zannediyordum ama boks sadece güç değil aynı zamanda zeka gerektiren bir spor. Beni de en çok bu özelliğiyle etkiledi. 3 ay gibi kısa bir sürede şampiyonaya hazırlandım. Hedefim bu sporu devam ettirip 2016 Olimpiyatları'nda şampiyon olmak.” dedi.

Sporcusunun çok başarılı ve azimli olduğunu söyleyen çalıştırıcı Demet Acar ise “Büşra en son maçında geçen senenin dünya 2’ncisi ile karşı karşıya geldi. Maç 19-19 berabere sonuçlandı ve hakemler tercih hakkını kullandı. Hakem tercihiyle 3’üncü oldu. Yani dünya 2’ncisi kadar başarılı bir sporcu kendisi. Destek görmeye devam ettiği sürece çok başarılı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Altındağlı gençlere imkan sunulduğunda büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inandığını, boksörlerin yakaladığı başarının buna kanıt olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, “Boksörlerimiz gibi binlerce yetenekli genç Altındağ’da var. Bizim amacımız, onların yeteneklerini ortaya çıkarmalarına imkan tanımak. Önümüzdeki yıllarda, daha birçok genç, birçok alanda Altındağ’ın adını duyuracak. Sokaktan çekip çıkardığımız ve iyi eğittiğimiz her çocuğumuz, içindeki cevheri ortaya koyacağına inanıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz