Liseli öğrencilere ‘Güzel Ahlak’ semineri

Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şirin Gül, "İman, ibadet ve...

Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şirin Gül, "İman, ibadet ve güzel ahlakı büyük kocaman bir çınara benzetiyorum. Kökleri toprağın altında imanı temsil ediyor. Gövde, ibadeti, güzel ahlak da ağacın meyve ve dallarını temsil ediyor." dedi.
Muş, Hasköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde okuyan öğrencilere 'Güzel Ahlak' semineri verildi. Kız öğrencilerle bir araya gelen Yrd. Doç. Dr. Şirin Gül'ün programına Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, Okul Müdürü Bünyamin Güler, öğretmenler ve yaklaşık 400 kız öğrenci katıldı. Kız öğrencilere yönelik ‘Güzel Ahlak’ seminerine yoğun ilgi gösterilmesi dikkat çekti.
Dini hükümlerin, sosyal hayatla bütünlüğü bağlamında iman ve güzel ahlak ilişkilerini ele alan Dr. Şirin Gül; İslam’ın 5 Şartı üzerinde durarak detaylı açıklamalarda bulundu. İman, ibadet ve güzel ahlakı büyük bir çınar ağacına benzettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gül, şöyle dedi: “Dini hükümlerin; sosyal hayatla bütünlüğü bağlamında iman, güzellik ve güzel ahlak ilişkisini ele alacağız. Öncelikle iman etmek neyi gerektirir? İman etmenin ve dini hükümlerin sosyal hayatla karşılığı nedir? Namaz, en basitinden vaktin bilincini bilme sorumluluğunu getirmiştir. Orucun kendimizde otokontrol oluşturma vakti. Zekat, sahip olduğumuz malı harcama bilinci vermiştir. Hac’ın her şeyden vaz geçerek Allah için yola çıkma zorunluluğu verdiğini ve hacca gittiğinizde oraya vardığınızda milyonlarca insan arasından sizin kendinizin Allah katında bir müminin ne kadar değerli olduğunuzu görürsünüz.
Bu anlamda iman, ibadet ve güzel ahlakı büyük, kocaman bir çınara benzetiyorum. Kökleri toprağın altında imanı temsil ediyor. Gövde ibadeti, güzel ahlak ağacın meyve ve dallarını temsil ediyor. Günde 40 defa okunan Fatiha suresi bize neyi anlatmaya çalışıyor? Bu konular hakkında detaylı bilgiler verdik.”
Yrd. Doç. Dr. Şirin Gül, ayrıca, kız öğrencilere çeşitli sorular yönelterek cevap verenlere çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan, Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, bu tür organizasyonları yaparak, kız çocuklarının iyi bir ahlak sahibi olması için gayret göstereceklerini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen, özellikle bu konuda ailelerden destek beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz