Liseli Öğrencilerin Karikatürleri Ve Resimleri Büyük Ilgi Gördü

Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerin yaptığı resimler ve karikatürlü okul tarafından...

Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerin yaptığı resimler ve karikatürlü okul tarafından açılan sergide büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yaptıkları karikatürlerde Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili konuların yer alması da dikkat çekti.

Atatürk Evi Müzesi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki resim sergisini İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, okul müdürü, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Sergide öğrencilerin yaptığı eserler arasından seçilen 110 resim yer aldı. Bir öğrencinin futbol hastalığını karikatürüne taşıması ve yataktaki futbol hastası kişinin kafasını futbol topuna benzetmesi ve damarına serumla 'ahlak' aktarılıyor göstermesi dikkat çekti. Bir öğrenci ise Afrika ülkelerinden alınan petrolün karşılığına buradaki insanlara cola türü içecek verildiğini anlatması, bir öğrencinin de Afrika insanının elindeki prangaların kilidi olarak Türkiye’yi göstermesi beğenilen resimler arasındaydı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: