Liseli Yasin Kamera Arkasında

Hafta sonları ailesine katkı sağlamak için düğünlerde kamera çekimi yapan liseli Yasin Ökten, bu kez...

Hafta sonları ailesine katkı sağlamak için düğünlerde kamera çekimi yapan liseli Yasin Ökten, bu kez kendi filmi için kamera arkasına geçti.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 1.Çınarlar Kısa Film Yarışması için kolları sıvayan 15 yaşındaki Yasin Ökten, "Miras" filminin çekimlerine Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinde başladı.

Fotoğrafçı bir ailenin oğlu olduğu ve kamera deneyimi olduğu için çekimlerde zorluk yaşamadığını söyleyen Ökten, kendisine senaryo, oyuncu, mekan, malzeme ve montaj konularında destek olan herkese teşekkür etti. Ötken, ilk deneyimi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Beni cesaretlendiren başta babam ve öğretmenim olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. Filmimde gönüllü olarak oynamayı kabul eden öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma, minik kuzusunu hiç çekinmeden getiren Hasan isimli sınıf arkadaşıma, iç çekimlerimiz için kapılarını açan ve karnımızı doyuran Şahin Ailesine, destek sözü veren Akdeniz Üniversitesi Myra-Andirake Kazı Başkanlığına, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Umarım filmimi tamamlayabilir ve yarışmalara katılabilirim"

Reklam
Reklam

Liseli Yasin Ökten'in çektiği Miras isimli kısa film, yokluklar içinde yaşayan Sinan Esengül isimli bir öğrencinin çok sevdiği kuzusunu otlatırken bulduğu bir tarihi eseri bölgede araştırma yapan arkeologların kendisine söylediği "Gerçek zenginlik cebimizdeki para değil, topraklarımızın altındaki değerlerdir. Gerçek Miras da babalarımız yerine bu topraklarda binlerce yıl önce yaşamış uygarlıklardan bizlere kalan eserlerdir" sözünden etkilenerek Antalya Müzesi'ne bağışlamasını konu alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: