Liselilerden Belgesel Tepkisi

Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED) tarafından Aydın Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa metrajlı "Dünden Bugüne...

Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED) tarafından Aydın Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa metrajlı "Dünden Bugüne Aydın Lisesi" isimli belgesel film yarışmasına başvuran üç grubun hazırladığı belgeseller dereceye giremedi.

DOĞU-KAY isminde bir grup kuran Serkan Kaykal ve Şükrü Doğan isimli Aydın Lisesi'nin onikinci sınıf öğrencileri bu duruma tepki gösterdi. 14 Nisan'da şartları açıklanan yarışmaya lise son sınıftan üç grup katılırken, 31 Mayıs'ta yerel bir televizyonda açıklanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Tümü lise son sınıf öğrencisi olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler, kendilerine verilen 1 aylık süre içerisinde gecelerini gündüzlerine katarak yarışmalara yoğun bir şekilde hazırlanarak, belgesellerini okul müdürlüğüne teslim ettiler. Ancak, yarışmanın seçici kurulunun yerel televizyonda sözlü olarak yaptığı açıklamada üç belgeselin de herhangi bir dereceye layık olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine duruma tepki gösteren liseli öğrenciler, emeklerine saygısızlık yapıldığını ve jürinin değerlendirme yaparken, belgeselleri hazırlayanların öğrenci olduğunu ve belgesellerin 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde amatörce hazırlanmış olmalarının gözardı edildiğini dile getirdiler.

DOĞA-KAY grubu olarak yarışmaya katılan Şükrü Doğan ile Serkan Kaykal yaptıkları açıklamada, amatör bir grup olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, emeklerine haksızlık yapıldığını iddia ettiler.

Üniversite sınavına hazırlandıkları için vakitlerinin kısıtlı olduğunu ancak bu belgesel için çok fazla çalıştıklarını hatta helikopterle çekim yaptıklarını kaydeden ikili şöyle konuştu: "Bize teknik açıdan aksaklıklar bulunduğunu söylediler. Ancak, yarışmanın açıklandığı ilk günde bize telefonla dahi çekim yapabileceğimiz söylendi. Bizde kopmak fotoğraf makinesiyle çekim yaptık. Çok çalıştık. Okulun sarı-lacivertli renklerinin bile nereden geldiğini bulduk. Okulun ilk mezunuyla görüştük. Emeklerimizin karşılık bulmasını bekledik"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: