Liseliye "silahı biz satmadık" eylemi

SAMSUN (İHA) - Rus Pazarı adıyla bilinen Samsun Yabancılar Pazarı esnafı, liseli katil zanlısı tarafından 2 öğrencinin öldürüldüğü tabancayı kendilerinin satmadığını belirterek eylem yaptı.

Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi Cihan Semizoğlu'nu (17) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen 19 Mayıs Lisesi öğrencisi A.A.'nın (17) suçta kullandığı silahı "Rus Pazarı'ndan aldım" dediğinin kamuoyuna aktarılması üzerine eylem yapan esnaf, iddiayı sloganlar, alkışlar ve ıslıklarla protesto etti. 3 bin esnafın kayıtlı olduğu Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç önderliğinde toplanan esnaf, "Öğrenci silah ve bıçak değil, kalem tutmalıdır", "Esnafımızın alın terine leke sürenler utansın", "500 bin liraya çamaşır satamıyorum, silahı nasıl satayım? Karalanmak kolay, aklanmak zordur" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti.

Reklam
Reklam

"Öğrenciler silahı bırakıp kalem alsın" sloganları, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yürüdükten sonra oturma eylemi de yapan esnaf, silahı sattığı iddia edilen kişinin ise yakalanmasını istedi. "Aramızda suçlu istemiyoruz" diyen esnaf, kimin başına bir şey gelse Rus Pazarı adının verildiğini ve ekmekleriyle oynandığını kaydetti.
Dernek Başkanı Olcay İnanç, pazarda her gün 15 sivil ve resmi polisin görevli olduğunu, silahın kendi esnafları tarafından satılmasının mümkün olmadığını dile getirerek, "Öncelikle ölen gençlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaşanan olayı kınıyoruz. Bizler çocuklarımız için ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Bugüne kadar yasa dışı bir olayın içinde olmadığımız gibi bundan sonra da kesinlikle olmayacağız. Eğer silah buradan satılmışsa satan kişiyi yakalasınlar. Kimsenin bizi karalamaya hakkı yok" dedi.

Başkan Olcay İnanç, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayıp, liseli bir çocuğun bin 600 YTL verip silahı nasıl aldığını da merak ettiklerine dikkat çekti.

Reklam
Reklam