Liste poliste, Kardelenler paralarını alamayacak

Ergenekon'un 12. dalgası operasyonunda evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, "Demokratik hakkını kullananlar cezalandırılıyor" dedi.

FOTOĞRAFLARLA 12.DALGA OPERASYONU

TTB: Türkan Saylan bizim kutsalımız

ADD'den Ergenekon'la ilgili 3 saptama

Evinin penceresinden gazetecilere kısa bir açıklama yapan Saylan, polislerin görevlerini yaptıklarını hatırlatarak, "Türkiye kötü bir süreçten geçiyor, acınacak durumdayız" dedi. Kimsenin demokrasiden ayrılmaması gerektiğini söyleyen ve herkese "Sakin olun" çağrısı yapan Saylan şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de bir dayanışma var, hepinize teşekkür ediyorum. Ancak şu bir gerçek ki, demokratik haklarını kullananlar cezalandırılıyor. Ben kimsenin kılının zarar görmesini istemiyorum, Fakat kimse muhalefet istemiyor, kimse yanlış yaptın lafını duymak istemiyor, maalesef Türkiye bunu yaşıyor. Demokratik hakkını kullananlar cezalandırılmak isteniyor".

Daha sonra gazetecileri evine davet eden Saylan sözlerini şöyle sürdürdü:

FOTOĞRAFLARLA 12.DALGA OPERASYONU

TTB: Türkan Saylan bizim kutsalımız

ADD'den Ergenekon'la ilgili 3 saptama

"Saat 08.00'de geldiler. Müzik cd'leri aldılar, birçok makalemi aldılar, el yazılarımı müsveddelerimi aldılar. Yarım çuval tuttu, Hepsini liste yapıp imzalattılar, o yüzden uzun sürdü. Kitapları çok aradılar. Biz darbeden yana değiliz. Ağır kemoterapi bana zor geliyor, geçen hafta doktoruma benim fişimi çekin dedim. Şimdi biraz daha iyiyim, serum veriyorlar, ama ben bunlara hiç aldırmıyorum, önemli olan derneğimizin sağ salim ilermesi, biz muhalefetiz, her türlü sömürüye, üç kağıda muhalefiz. Şube başkanlarımız ve yönetim kurulu başkanlarını tutukluyorlar, 29 bin üniversite öğrencisine, 36 bin kız çocuğuna burs veriyoruz. Bunların listesini aldılar, üstelik kopyasını da almadılar, şimdi bu çocukların ekmekleriyle oynuyorlar. Öğrenciler liste olmayınca burslarını alamayacaklar. Aramanın bir takım kuralları var onlara uymuyorlar. Ben bu işin 1 Mart tezkeresinden çıktığını düşünüyorum. Burslarla ilgili her şubemiz savcığa gitti, karar bekliyoruz".

Reklam
Reklam