Liuzzi ve Klien Force India ile testlere çıkacak

İtalyan Vitantonio Liuzzi ve Avusturyalı Christian Klien, gelecek hafta İspanya'daü Force India ile testlere çıkarak Formula 1'de devam etme iddialarını sürdürecek. El değiştirmesinin ardından Spyker ismi Force India olan takım dün yaptığı açıklamada, Barcelona'daki Circuit de Catalunya pistinde 14-15 Kasım'da yapılacak testlere ayrıca Alman pilot Adrian Sutil'in de katılacağı belirtildi.

Hollandalı test piltou Giedo van der Garde ve genç İspanyol pilot Roldan Rodriguez de 13 Kasım'da Force India aracında testler yapacak.

Reklam
Reklam

Rodriguez, bu sezon GP2'de Minardi Piquet Sports'ta mücadele etti. Klien ise, 2004'te Jaguar Racing'de daha sonra yeni ismiyle 2006'da Red Bull'da yarıştı. Liuzzi ise 2005'de Red Bull Racing'e katılmış ardından Toro Rosso'ya transfer olmuştu.

Klien ayrıca bu sezon Honda'da test ve yedek pilotluk görevlerinde bulundu. Ancak geçenlerde yaptığı açıklamak için herhangi bir takıma geçişine izin veren bir anlaşma yaptığını söylemişti.

Ekim ayında Micheil Mol ile birlikte Spyker takımını satın alan Hindistanlı işadamı Vijay Mallya geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Adrian Sutil'in takımda kalmasını istediğini söylemişti.

Mallya açıklamasında "Takımın performansını artıracak çapta bir pilota ihtiyacımız var. Artık sadece çaylaklarla yolumuza devam edemeyiz. Daha iyi performans için kendini kanıtlamış bir pilota ihtiyacımız var" demişti.

TurkiyeF1.Com