Liverpool da satışa çıkarılacak

İngiltere Premier Lig'in güçlü takımlarından Liverpool'un satılacağı bildirildi.

Dubai temelli bir ortaklığın yaklaşık 675 milyon euro bedelle kulübü satın almaya yakın olduğu iddia edildi.

İngiliz basınında çıkan haberlerde, Dubai International Capital (DIC) adlı bir şirketin, Premier Lig'in güçlü takımlarından 2005 yılı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool'u satın almak istediği bildirildi. Şirket yetkililerinin, halen Anfield Road'da kulübün mali durumunu gösteren belgeleri inceledikleri ve yeni yıla kadar satışın olumlu ya da olumsuz anlamda sonuçlanacağı da ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

İngiliz The Sun Gazetesi, Liverpool Başkanı David Moores'ın kulübün yüzde 51'lik hissesini Dubaili şirkete satmayı kabul ettiğini yazarken, kulübün son yıllardaki büyük sportif başarılarına rağmen bunu maddi gelir kaynağı haline getirememesinin satıştaki en büyük etken olduğunu savundu.

Liverpool zaten son bir kaç yıldır satılma söylentileriyle çalkalanıyordu. Amerikalı bir milyarderin kulüple bağlantılı olduğu haberleri uzun süredir İngiliz basınında yer alırken, Tayland Başbakanı Thaksin Sinawatra'nın da siyasi bağlantılarını kullanarak kulübü satın almak istediği de iddia ediliyordu. Bu haftadan itibaren satın alma hazırlıklarının başlayacağı belirtilirken, ayrıca, Amerikalı milyarder George Gillett ve mülk zengini John Miskelly de Liverpool'la ilgili olduklarını belirtti.

Takımın hazırladığı rapora göre kulübün yeni alıcısı takıma 200 milyon sterlin karşılında 60.000 kapasiteli stadyum yapmakla mükellef olacak. Bununla birlikte adanın güç dengesi de değişecek gibi görünüyor. Çünkü, Dubai şirketinin sahibi Dubai Prensi Şeyh Muhammed bin Rasit El Maktum, Liverpool'u almaları halinde takımı Chelsea ve Manchester ile başa baş mücadele edecek bir takım haline getireceklerini belirti.

Reklam
Reklam

DIC yani Dubai Uluslararası Sermaye Gurubu, Dubai hükümetine bağlı Dubai holdingde bir yan kuruluş olarak görev yapıyor.

İngiliz futbolunda Chelsea, Manchester United, Portsmouth, Aston Villa ve son olarak West Ham United'ın yabancı yatırımcılara satılması, ülke futbolunun geleceği konusunda ciddi tartışmaların yaşanmasına sebep olmuştu.