'lkadım Belediyesi'nin Yeni Bina Için Seçtiği Yer Yanlış'

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, İlkadım Belediyesi’nin yeni hizmet binası olarak seçtiği yerin...

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, İlkadım Belediyesi’nin yeni hizmet binası olarak seçtiği yerin yanlış olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, oda binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, İlkadım Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapımı için düşündüğü Çatalarmut Köprülü kavşağının karşısındaki yerin yanlış söyledi. Söz konusu yerin yeşil alan olarak kalması gerektiğini savunan Özçelik “Üç köşesinde üç ayrı kavşak bulunan üçgen şeklindeki bu alan, çevresindeki yoğun trafiği rahatlatan bir yeşil refüj konumundadır. Bu konumu ile söz konusu arazi bir ‘yapı adası’ özelliği taşımamaktadır. Çevresi yoğun taşıt trafiğiyle kuşatılmış bu arazide yapılacak belediye binasında, yaya ve taşıt ulaşımında büyük güçlükler yaşanacaktır. Kaza olma olma riski oldukça fazladır “dedi.

Reklam
Reklam

"KATKI VERMEYE HAZIRIZ"

İlkadım ilçesinin güneyindeki yapılaşmaya dikkati çeken Özçelik, İlkadım Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özçelik “ Sonuç olarak İlkadım Belediyesi binası için yeni bir yer bulunmalı ve bulunacak bu yerin kent sakinlerince uygun görülüp görülmediği sorgulanmalıdır. Büyükşehir Kanunu'nun değişmesine bağlı olarak Büyük Belediye binası ihtiyacı, ilçelerin tamamında kolay ulaşılabilme gerçeği de göz önüne alınarak, ilkadım Belediyesi binası ihtiyacı ile birlikte değerlendirilmeli ve rasyonel bir çözüm üretilmelidir. Mimarlar Odası bu konuda her türlü katkıyı vermeye ve geliştirdiği çözüm önerilerini paylaşmaya hazırdır “diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: