Lochbihler, Kilis’te Temaslarda Bulundu

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Barbara Lochbihler ile komisyon üyelerinden oluşan heyet, Kilis...

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Barbara Lochbihler ile komisyon üyelerinden oluşan heyet, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’a ziyarette bulundu.

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Barbara Lochbihler’in ziyaretinde Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan da hazır bulundu.

Daha öncesinde konteyner kente de uğrayan İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Barbara Lochbihler ile beraberindeki heyet, Vali Süleyman Tapsız’dan, geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşları ile ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Vali Süleyman Tapsız, ziyarette yaptığı konuşmada, ayrım yapmadan Türkiye’ye sığınan bütün Suriyelilere yardım edildiğini belirterek, “Bütün Suriyelilere kapımızı açıyoruz. Sınıra yakın bölgelerde çatışmalar sürüyor. Bizim hem komşumuz, hem dostumuz dediğimiz Suriyeliler inşallah gerekli barış sağlanarak kendi ülkelerine dönerler. Suriyelilere insanı yardımı en üst düzeyde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Sizlerin ziyaretleri bizler ve özellikle Suriyeliler için çok önemli. Uluslararası toplumun farkındalığını sağlamak bakımından önemli” dedi.

Barbara Lochbihler de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Vali Süleyman Tapsız’a teşekkür ederek, beraberindeki heyetle birlikte makamdan ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: