Lodos Fırtınası Edremit Körfezi’ni Etkiliyor

Şiddetli lodos fırtınası, sağanak yağmur ile birleşti ve Balıkesir’in Edremit Körfezi’ni etkisi altına aldı. Deniz...

Şiddetli lodos fırtınası, sağanak yağmur ile birleşti ve Balıkesir’in Edremit Körfezi’ni etkisi altına aldı. Deniz ulaşımı durduruldu.

Kuzey Ege’de bulunan plajlarıyla ünlü Edremit Körfezi'nde öğle saatlerinde başlayan lodos fırtınası, gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini arttırarak sağanak yağmurla birleşti ve olumsuzluklar yaşanmasına sebep oldu. Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde ve Akçay, Zeytinli, Güre, Altınoluk, Altınova ve Küçükköy tatil beldelerinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar nedeniyle plajlar sular altında kaldı. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar, deniz ulaşımını durdurdu.

Reklam
Reklam

Akçay beldesindeki ünlü Kordon Park ta dev dalgalardan nasibini alırken, Deniz Hudut Kapısı ulaşıma kapatıldı. Metrelerce yüksekliğe ulaşan dalgalar, kordon boyundaki iş yerlerine kadar girerken bazı yerlerde kaldırım taşları yerlerinden söküldü. İlçe ve beldelerdeki belediye ekipleri, yaşanması muhtemel olumsuzluklara karı hazır durumda bekletilirken, zaman zaman şiddetlenen sağanak yağış sebebiyle de vatandaşlar su baskını endişesi taşıyor. Lodos fırtınası ve sağanak yağışın gündüz de bölgede devam edeceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: