Lodos Fırtınası Günlük Yaşamı Olumsuz Etkileyecek

Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava dalgasıyla birlikle kuvvetli lodos fırtınasının hayatı olumsuz...

Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava dalgasıyla birlikle kuvvetli lodos fırtınasının hayatı olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

Yurdun batı kesimlerinin Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. İç ve batı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olacak sistemin, bu akşam ve gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Havran ilçeleri, İzmir'in kuzey ve batısı ile İstanbul'un batı kesimlerinde, yarın Marmara'nın güney ve doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik ile İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakası), Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Ege denizi üzerindeki alçak basınç merkezinin batı bölgelerdeki hareketi ve kuvvetli basınç düşüşü ile birlikte önce batı, bu gece ve yarın iç bölgelerde rüzgarın kuvvetlenerek; Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgeleri başta olmak üzere iç ve batı bölgelerimizin tamamında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (70-90 km/saat), zaman zaman hamle etkisiyle birlikte kuvvetli fırtınaya (100 -120 km/saat) ulaşması bekleniyor.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyecek kuvvetli fırtına nedeniyle özellikle deniz ve hava yolu ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklar başta olmak üzere, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz