Lojistiğin eleman sıkıntısını, öğretmenler çözecek

Denizli'de bir grup öğretmen"Lojistik Büyüyor Dünya Küçülüyor" projesiyle lojistik sektörüne 100 kalifiye eleman yetiştirecek.

Denizli'de bir grup öğretmen"Lojistik Büyüyor Dünya Küçülüyor" projesiyle lojistik sektörüne 100 kalifiye eleman yetiştirecek.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projenin tanıtımı için Şiir Otel'de toplantı düzenlendi.

Denizli Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İlker Efe, toplantıda yaptığı konuşmada Denizli İl Özel İdaresi, Denizli Ticaret Odası, Denizli İş-kur Müdürlüğü ve Denizli Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan projeyle Aydın, Denizli, Muğla illerinde faaliyet gösteren ulaştırma ve lojistik sektörünün nitelikli eleman eksikliğinin giderilmesinin amaçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında sektörde çalışan 25 kişiye eğitim verilerek kalifiye eleman haline getirileceğini belirten Efe, "Projeyle İşkur'a kayıtlı 25 kişi lojistik sektöründe istihdam edilecek. 50 kişiye de forklift kullanım belgesi verilecek" dedi.

Lojistik sektörünün Türkiye'de hızla ilerlediğini ifade eden İlker, "GEKA'ya 5 kişilik bir öğretmen grubuyla proje yazdık. 200 bin TL'lik projemiz, 724 proje içinden ilk 24 proje arasına girdi. Proje kapsamında okulumuz bölümün alt yapısı iyileştirilecek. Sektörle ilgili programlar satın alınacak" diye konuştu.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir ise diğer ülkelerle rekabet etmek için lojistik sektörünün daha hızlı gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin hızla gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaşım alanında son 10 yılda önemli adımlar atıldı. Ülkemizin taşımacılıkla ilgili bütün sektörlerinde almamız gereken mesafeler var. Son yıllarda Türkiye'deki değişime denk olarak karayolu ve demiryollarında ilerlemeler kaydediliyor."

Reklam
Reklam

Programa katılan Hollanda'nın Almelo kentinde eğitim veren Roc Wan Twente Okul Müdürü Cas Van Kamperdyk, proje kapsamında Denizli Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne transpalet hediye etti.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, proje ekibi ve lojistik sektörü temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: