Lokantacılar: Ette KDV indirimi, dürüm ve kebaba talebi artıracak

Toptan ette yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e düşmesi lokanta esnafını sevindirdi. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar...

Toptan ette yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e düşmesi lokanta esnafını sevindirdi. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, bunun gıda sektörü adına son derece sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Balcı, ''Esnafımız son derece muzdaripti. Bununla sektörümüzde ciddi manada rahatlama olacak. Bizim için gerçekten mutluluk verici bir haber. Esnafımız zaten düşük karla satış yapıyor. Esnaflarımız böylelikle biraz daha rahatlatacak, geçimleri kolaylaştıracak.'' dedi.
KDV'nin toplamda yüzde 18'den yüzde 1'e düşecek olmasının ekonomik istikrarın bir sonucu olduğunu vurgulayan İsmail Balcı, indirimin müşterilere de olumlu yansıması olacağını belirtti. Oda Başkanı, "Esnaf rahatlayınca hizmet sunduğu vatandaş da bundan yararlanacak. Dürümü ve kebabı daha ucuza yiyebilecek. Bu da dürüm ve kebaba olan rağbeti artıracaktır. Yemek fiyatlarının düşmesi, öğrenciler için de olumlu olacak.'' şeklinde konuştu.
Lokantacı Yasin Nakış, kırmızı ve beyaz etteki KDV indiriminin bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti. Etteki KDV'nin dürüm ve kebap fiyatlarını artırdığını dile getiren Nakış, "Halkımızın önemli bir kısmı, açlığını simitle yatıştırıyor. İndirim olursa biz de rahatlarız halkımız da. O zaman simit yerine protein alanların sayısı artar. Bu da işlerimize olumlu yansır. Umarız bir aksilik çıkmaz ve indirim gerçekleşir.'' ifadelerini kullandı.
Samsun Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, bakanlıklar arasındaki çalışmanın tamamlanıp düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesiyle hemen uygulamaya gireceğini vurguladı. Müdür Güven, KDV indirimi ile karkas et ürünlerinde yüzde 4-5 oranında düşüş beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz