Lokantacılar Ve Pastacılar Odası Başkanı Köse: "Fiyat Politikasına Dikkat Etmeyen IşletmeleriHaksız Rekabet Kurumu'na Bildireceğiz"

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Fiyat politikasına dikkat etmeyen işletmeleri Haksız Rekabet Kurumu'na bildireceğiz" dedi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Fiyat politikasına dikkat etmeyen işletmeleri Haksız Rekabet Kurumu'na bildireceğiz" dedi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, bazı esnafların ekonomik sebepleri ileri sürerek ilan edilmiş fiyat tarifelerine aykırı bir şekilde düşük ücretle halka hizmet verdiğini savundu.

Bunların düşük ücretle halka hizmet vermesinin hem fiyat tarifesine aykırılık teşkil ettiğini, hem de tarifeye uygun hareket eden diğer üyelerin iş alanın daralmasına, zarar görmesine sebep olduğunu belirten Köse, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Meslek mensubu kişilerin tarifelerin altında hizmet vermesi haksız rekabete neden oluyor. Çay ocakları kahvaltı evi adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Gözleme, katmer, yufka, sac kavurma ve buna benzer çok şey satıyorlar. Mahalle arasındaki bakkallarda bile dürüm satılıyor. Bunlarda haksız rekabete neden oluyor. Lokanta, restoran, pastane, çiğ köfteci esnafı, kim olursa olsun, hangi odaya mensup olursa olsun fiyat politikasına dikkat etmeyen işletmeleri Haksız Rekabet Kurumu'na bildireceğiz."

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: