Lokeren 1-1 Trabzonspor Maç Özeti ve Golleri

Trabzonspor ile Lokeren arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Lokeren'in 5. dakikada Patosi'yle bulduğu gole Trabzonspor 45+2'de Waris ile cevap verdi.

Trabzonspor Lokeren ile UEFA Avrupa Ligi maçında karşılaştı. Nefesleri kesen mücadele iki taraftan gelen birer golle berabere sonuçlandı. Trabzonspor'un Lokeren maçından aldığı galibiyet Karadeniz Fırtınası'nın gruptan çıkma şansını arttırdı. Belçika'da Daknamstadion'da oynanan müsabakayı İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetirken, yardımcılıklarını ise Gianluca Cariolato ve Alessandro Giallatini yaptı.

TRABZONSPOR 1-1 LOKEREN MAÇI ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

Trabzonspor büyük önem arz eden bu karşılaşmaya yabancı ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Lokeren karşılaşmasında sakatlıkları süren Onur Kıvrak, Aykut Demir ve Deniz Yılmaz ile UEFA listesinde yer almayan Özer Hurmacı, Ferhat Yazgan, Serdar Gürler ve Mustafa Akbaş yer almadı. Ayrıca olaylı bir şekilde kadro dışı kalan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'da Lokeren maçının kadrosunda yer almayan diğer isimler oldu. Lokeren ise karşılaşmaya eksiksiz bir kadroyla çıktı.

Reklam
Reklam

Maça Lokeren hızlı başladı ve henüz karşılaşmanın başında golü buldu. 5. dakikada Belçika temsilcisi Patosi'yle golü buldu ve skoru 1-0 yaptı. Erken gelen golün şokunu üzerinden atamayan Trabzonspor kalesinde pek çok pozisyon vermeye başladı. Karadeniz ekibinin Boşnak teknik direktörü Vahid Halilodzic karşılaşma boyunca oldukça gergindi ve maçında 29. dakikasında maçın hakemi tarafından tribünlere gönderildi. İlk yarının son dakikasına girilirken Trabzonspor aradığı golü Majeed Waris ile buldu ve ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

İkinci yarıda hem Lokeren hem de Trabzonspor kontrollü bir futbol sergiledi. Ancak gol için iki takımında girişimlerinden sonuç çıkmayınca maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmış oldu.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 7'ye yükselterek, 12 puanı bulunan Legia Varşova'nın ardından 2. sıradaki yerini muhafaza etti. Puanını 4'e yükselten Lokeren ise grupta 3. sırada yer aldı. Son sırada ise henüz puan almayı başaramayan Metalist Kharkiv yer alıyor.

Reklam
Reklam

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

5. dakikada sağ kanattan Mbaye Leye'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Patosi'nin vuruşunda top kaleci Fatih'ten döndü. Dönen topa Patosi bir kez daha vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

22. dakikada sol kanattan Constant'ın ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Dutra'nın sağ çaprazdan pasında uygun durumdaki Patosi'nin vuruşunda meşin yuvarlak defans oyuncusu Belkalem'den geri döndü.

42. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Pauw'un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Fatih meşin yuvarlağı ayağıyla uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Dutra'nın Fatih'in de önde olduğunu görünce kaleye şutunu çekti ancak Papadopoulos, topun filelere gitmesini önledi.

45+1. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Yatabere'nin sert vuruşunda önce kaleci ardından da direğe çarparak kale önüne düşen topu iyi takip eden Waris boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi. 1-1

61. dakikada Trabzonsporlu taraftarlar sahaya meşale attı ve oyun bir süre durdu.

Reklam
Reklam

78. dakikada kullanılan serbest vuruşta Bosingwa'nın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Öte yandan grubun diğer maçında ise Legia Varşova, Metalist Kharkiv'i 2-1 yenerek 4'te 4 yaptı.

Stat: Daknamstadion

Hakem: Gianluca Rocchi

Lokeren: Copa, Scholz, Odoi, Maric ,Galitsios, Overmeire (Dk. 53 Ngolock), Persoons, Abdurahimi (Dk. 79 Nill De Pauw), Vanaken, Leye, Dutra

Teknik Direktör: Peter Maes

Trabzonspor : Fatih, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa, Medjani, Constant, Fatih (Dk. 86 Sefa), Mehmet (Dk. 76 Salih), Waris, Yatabare (DK. 90 Cardozo)

Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic

Goller: Dk. 5 Ayanda Patosi (Lokeren) Dk. 45+2 Waris (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Fatih (Trabzonspor), Dutra, Odoi (Lokeren)