Lokma Standı Iki Parti Arasında Gerginliğe Neden Oldu

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, Ak Parti İl Teşkilatı binasında düzenlenen toplantıya Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Ak Parti Çanakkale

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, Ak Parti İl Teşkilatı binasında düzenlenen toplantıya Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, Gençlik Kolları üyeleri ile partililer katıldı. Kandillerde maneviyatın yükseldiğini söyleyen İl Başkanı Erdener Can, şunları söyledi:
"Bizzat Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan'ın talimatıyla 10'dan fazla zabıta personeli, lokma dağıtımı yapan bayanlarımızın üzerine yürümüşler. Lokma tezgahını dağıtıp, almak isterken orada bir arbede yaşanmış. Yoldan geçen sağduyulu Çanakkale halkı olaya müdahale etmiş. Polise, çevik kuvvete rağmen zabıta ısrarla tezgahları kaldırmak istedi. Her fırsatta barıştan söz eden, barışın kenti Çanakkale'den bahsedenlerin aslında ne kadar samimi oldukları ortaya çıkmıştır. Maske düşmüştür. Kandil günü bayanlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülgür Gökhan'ın bütün teşkilatımız ile o gün orada bulunan bayanlarımızdan özür dilemesini bekliyorum."
BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR
Çanakkale Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan'ın öncülüğünde bir araya gelen Ak Partili kadınlar ve gençlik kolları üyeleri, yaşanan olayı protesto etmek için Türk bayrakları ile siyah tişörtler giyerek Çanakkale Belediyesi önüne geldi.
Çanakkale Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, başkanlık koltuğunu devraldığı 2002'den beri Başkan Ülgür Gökhan'ın korku ve yıldırma politikaları güttüğünü, vatandaşı hakir gördüğünü ve Çanakkale halkının sabrını taşırdığını öne sürdü. Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan ve partililer Çanakkale Belediyesi kapısına siyah çelenk ve karanfil bıraktı.
CHP'DEN YAZILI AÇIKLAMA
Yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanlığı, Ak Parti Kadın Kolları üyelerinin Kordon'daki Morrabin Parkı yanında stand kurmak için izin alması gerektiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
"İzin almadıkları halde Çanakkale Belediyesi zabıta ekiplerine görevlerini yaptırmayan Ak Parti'yi kınıyoruz. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde bu tür toplumu rahatsız edici olaylardan kaçınılması gerekir. Tüm Çanakkalelileri hukuk kurallarına uygun davranmaya davet ediyoruz. Herkesi barışçıl ortamı korumaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz