Lokman Ayva’dan Engellilere Ceo’luk Sırları

AK Parti Eski Milletvekili ve görme engelli Lokman Ayva, engellilere CEO olmanın sırlarını anlattı. CEO...

AK Parti Eski Milletvekili ve görme engelli Lokman Ayva, engellilere CEO olmanın sırlarını anlattı. CEO olmak için üniversiteyi, liseyi bitirmenin şart olmadığını ifade eden Ayva, “KPSS’ye girenler CEO olamaz, sadece memur olabilir. Çünkü adamların hedefleri memur olmaktır” dedi.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘Engellilerde CEO olabilir mi?’ konulu panele görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva konuşmacı olarak katıldı. Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, çok sayıda engelli vatandaşlar da yer aldı. Engellileri topluma kazandırmak ve sorunlarının çözümünde destek olmak amacıyla gerçekleştirilen programda; engellerin günümüzde ki yeri, iş hayatında ki başarıları ve başarısızlıkları, en üst dereceli müdür (CEO) olabilmek için neler yapılması gerektiği gibi konular ele alındı.

Reklam
Reklam

Kendisinin bu salondan başlayarak Türkiye’nin düşüncesini değiştirmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Benim bu salondan CEO çıkarmam lazım. Aksi halde, bu salonda ki insanların ne başkasına faydası olur ne de kendine faydası dokunur” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ACINAN ZAVALLI İNSANLAR OLMAKTAN ÇIKMANIZ LAZIM”

Türkiye’de KPSS’ye giren insan sayısının senede 3 milyon olduğunu vurgulayan Lokman Ayva, “Bu KPSS’ye girenler sizce CEO olabilir mi? Olamaz tabii ki de, sadece memur olabilirler. Adamların hedefleri memur olmak. 2 milyon üniversite mezunu var. Ama bu insanlar üniversite bitirmekle CEO olamazlar. CEO olmak için üniversiteyi liseyi bitirmek şart değil. CEO olmak için kafa yapın müsait olacak. Yani kafası müsait olmayan arkadaşı istediğin makama getir, ancak o makama kadar gelir. Yani ben sizin bakış açınızı değiştirmem lazım. Artık sizin Türkiye’de acınan, zavallı insanlar olmaktan çıkmanız lazım. Hepimizin çıkması lazım. Yani insanlar ben gördüğünde cebime üç lira, beş lira koymaması lazım. Bizim buradan çıkmamız lazım. Bundan ağlayarak çıkamayız. Çözüm bularak çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CEO olmak isteyenlerin ona göre hazırlık yapıp, ona göre yola devam etmesi gerektiğinin altını çizen Ayva, “Örnek vermek gerekirse, bizim iş yerimize benzeyen ortamlarımız neler onlara da bakalım. Mesela gidip geldiğimiz yerler bizim iş yerimize benzer mi? Evimizin bir yöneticisi bunlarda annemiz ve babamızdır, çocuklar da evin çalışanlarıdır. Çalışma hayatında da patronlarımız vardır. Aslında her kes kendi hayatının CEO’sunu oluşturuyor. Başarılı bir hayatınız varsa kendi hayatınızı kendi CEO’nuzu ona göre götürüyorsunuzdur. Bu yüzden benim söylemek istediğim şu; kendi hayatınızın başarılı bir CEO iseniz, aynı başarıyı bir kurumda niye göstermeyesiniz. Aynı başarıyı bir kurumda göstermek çok da zor bir şey değil. Orayla ilgili farklılıkları öğrenirsiniz.”

“ENGELLİLİK ASLINDA BİR FIRSAT HALİNE GELDİ”

Engelliliğin aslında bir fırsat haline geldiğini belirten Lokman Ayva, “İletişimin gelişmesiyle dünya da herkes birbirinin ne dediğini biliyor. Farkı şehirlerde farklı coğrafyalarda olan insanlar ne öğrenmek isterse öğrenebiliyor. İşte farklı bir şeyler bilinmesi için farklı bir şeyler üretmek lazım. O yüzden herkes aynı şeyi üretiyor. Farklı bir şey üretemiyorlar. Ama farklı insanlar farklı şeyler üretebiliyor. Mesela, ben doğayla ilgili ne üretebilirim. Ben Boğaz Köprüsü’ne baktığımda göremiyorum. O yüzden ben İstanbul Boğaz Köprüsü’yle ilgili sesli bir şeyler üretebilirim. Namaz duygusuna dayalı bir şeyler üretebilirim. Gören insan daha çok görsel unsurları düşünüyor. Bu bakımdan farklı insanlar, farklı düşünceler geliştirebilir. Engellilikle şuan en önemli faktör dünya da bir engelli kişi, CEO olmak isterse bunlardan gerekçeleri de budur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: