Lokomotif Ödülleri Töreni

ADANA (İHA) – Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Ülkemiz ve Adanamızın hayrına olan her işi,...

ADANA (İHA) – Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Ülkemiz ve Adanamızın hayrına olan her işi, asla tereddüt etmeden bütün riskini göğüsleyerek en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde yayın yapan, Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel ekonomi gazetesi olan Refleks, bölgenin başarılı kişi ve kurumlarını ödüllendirdi. Toplam 11 ödülün verildiği Lokomotif Ödülleri töreninde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başta olmak üzere bölgenin iş dünyası ve bürokratları bir araya geldi. Törende Vali Hüseyin Avni Coş da ‘Yılın Bürokratı’ ödülünü aldı.

Reklam
Reklam

TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleşen ve sunuculuğunu CNBC-E Ana Haber Spikeri ve Editörü Benel Hızarcı’nın yaptığı törende konuşan Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, Türkiye ekonomisinin son 15 yılda yaşadığı değişimi özetledikten sonra, Doğu Akdeniz bölgesinin artık elindeki olanakları iyi değerlendirerek atılım yapması gerektiğine vurgu yaptı. Özden, “Refleks Gazetesi olarak 5 yıldır bölge ekonomisine, bu gözlükle bakarak yayın yapıyoruz. Yaşadığımız yüzyılda sağlıklı iletişimin olmadığı bir ekonominin gelişmeyeceğinin farkındayız. Yayınlarımızı sürdürürken, bölgede iş dünyasının ve STK’ların kendi arasındaki ilişkiye katkı sağladığımız gibi, girişimciyi motive edici bir çalışmanın da bu topraklara borcumuz olduğunu düşündük” dedi.

Yılın Bürokratı ödülüne layık görülen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, törende yaptığı konuşmada ülkede ve bölgede yatırım yapan, istihdam oluşturan işadamlarını “adsız kahramanlar” olarak nitelendirdi. Üretim ve istihdam sağlamanın topluma en faydalı hizmetlerden birisi olduğunu belirten Coş, “Ekonomik alanda yatırım yapan, pek çok zorluğa göğüs geren insanlar hepsi birer adsız kahramandır. Aslında hep söylüyorum Adanamızda, Mersinimizde, Hatayımızda bölgemizde bu tür insanların eli öpülür, alnı öpülür, ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlarla birlikte gayret sarfetmemiz, destek ve omuz vermemiz gerekir. Yatırım yapmak isteyenin günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü hizmetine amadeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

“BAZI” BASIN KURULUŞLARINA ELEŞTİRİ

Refleks gazetesine ayrıca teşekkür eden Vali Coş, gazetenin işini iyi yaptığını, reel sektörün sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştığını, basın yoluyla ülkeye ve bölgeye hizmet ettiğini dile getirdi. Coş, “Bu işlerini yaparken de basın mesleği ilkelerine riayet edip titizlik gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü bazı bazın kuruluşları var. Basın kuruluşuyuz diye kendilerini lanse etmelerine rağmen basın meslek ilkelerine riayet etmiyorlar. Bu sebeple her zaman işini iyi yapanla yapmayanı ayırt etmek gerekir. Ben de bu vesile ile işini, mesleğinin etik ilkelerine uygun olarak yürüten, yürütmeye gayret eden Refleks gazetesini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül almanın güzel bir şey olduğunu ancak bu ödülleri alanların bunu sorumluluk almaları, “Acaba daha iyisini yapamaz mıydık diye” muhasebe ve özeleştiri yapmaları için bir fırsat olarak görmelerini isteyen Vali Coş, şöyle devam etti:

“Büyük Atatürk 60 sene önce ifade ediyor, ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok çalışkan olmaya ihtiyacımız var’ diyor. Bizim işe nasıl bakmamız, meseleye nasıl sahip çıkmamız gerektiğini ifade ediyor. Büyük Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ vecizesini ilke edinerek yılmadan çekinmeden doğru olan ne ise onu yapmaya gayret edeceğiz. Bir tek derdimiz var ülkemiz, memleketimiz ve Adanamız. ülkemiz ve Adanamızın hayrına olan her işi, riski neyse asla tereddüt etmeden göğüsleyerek en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Çünkü vatan sevgisi lafla değil ancak işle, görevini en iyi şekilde yapmakla ortaya konulur. Bu vesile ile işlerini en iyi şekilde yaparak vatana ve millete sevgi ve bağlılıklarını ortaya koyan işadamları, basın mensupları ve Refleks Gazetesi’ni kutluyorum.”

Reklam
Reklam

ÇELİK EŞİNE JEST YAPTI

Lokomotif Ödülleri töreninde, Refleks okuyucularının oylamalarıyla belirlenen 11 kişi ve kuruma ödülleri verildi. Yılın Profesyonel İşadamı Ödülü’nü alan Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik, ödülünü, ‘Benim her zamanda yanımda oldu’ diyerek sahneye birlikte geldiği eşine vererek jest yaptı. Yılın Genç İşadamı Tanzer Gözek’in, Adana’nın güç birliği yapmasının önemine dikkat çektiği konuşmasına ise katılımcılar coşkulu alkışlarıyla karşılık verdi.

Yılın Sosyal Şirketi Ödülü’nün sahibi olan Onatça Motorlu Araçlar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da akıllı ve çevreci plaza binaları hakkında kısa bilgi vererek, tüm işadamlarına yatırımlarını çevre dostu olacak şekilde yapmalarını önerdi. wx

Törende Lokomotif Ödülleri’nin dışında, sektöründe bölgesel işbirliği yaptığı için Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar da ödüllendirildi.

Toplantıya Vali Coş’un yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Basın Yayın Enfermasyon İl Müdürü Mustafa Keleş, HASİAD Başkanı Gülay Gül katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz