Londra Olimpiyatlarında 2. Olan Gamze Bulut Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet...

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Gamze Bulut’u makamında kabul etti.

Görüşmeye Bulut’un yanı sıra Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Milli Takımlar Antrenörü Süleyman Altınoluk da katıldı.

Bulut’u olimpiyatlarda gösterdiği başarıdan dolayı şükran belgesi ve Cumhuriyet Altını ile ödüllendiren Vali Koçdemir, "Gamze sportif alandaki başarısı kadar güzel ahlakı ve insanca tavrı ile de Türkiye’deki her evin kızı oldu. Bu sebeple Bulut, gönülleri iki defa fethetti. Atatürk’ün de dediği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün de tam karşılığı oldu. Bu zamana kadar bu hikayenin bir yerinde olmak isterdik. Ama bundan sonra her zaman yanında olacağız. En önemlisi arkadan gelen Gamzelere karşı daha duyarlı olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

2012 Londra Olimpiyatlarında en çok başarı elde edilen alanın atletizm olduğunu belirten Koçdemir, madalya kazanan bir sporcunun ve atletizmin başında da Eskişehirli bir yöneticinin olmasının da bilhassa gurur verici olduğunu belirtti.

Eskişehir'de olmanın ayrıca verdiği sevinci de belirten Bulut "Olimpiyat barajını geçeceğimi söylediğimde bana kimse inanmıyordu. Ama Federasyon Başkanımız ve İl Gençlik ve Spor Müdürümüz bana inandı. Manevi desteklerinden dolayı onlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Federasyon Başkanı Terzi, Koçdemir'e Kadınlar 1500m 1.si Aslı Çakır Alptekin ve 1500m 2.si Gamze Bulut’un imzaladığı formayı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: