Londra'da "İstanbul" geceleri

LONDRA (İHA) - Türk ve İngilizler'i birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan müzik etkinliği İstanbul Geceleri'nin ikincisi Londra'daki Darbucka Bar'da gerçekleşti.

İşletmeci Sebestian Merrick ile eşi Ayşegül Merrick tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören gece, misyonuna layık ev sahipliği yaparak, pekçok Türk ve İngiliz'i bir araya getirdi.

Yer minderleriyle, döşekleriyle, nargilesiyle Türkiye havası taşıyan Darbucka Bar'da gece geç saatlere kadar devam eden müzik şöleninde sanatçı Canan Turan, söylediği hareketli parçalarla konuklarına duygulu anlar yaşattı. DJ Derviş de, hit parçalarla dinleyenleri coşturdu.

Reklam
Reklam

Geceyi düzenleyen Sebestian Merrick, amacının Türkiye ve İngiltere arasındaki kültürel yakınlaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Merrick, "Pekçok kereler gittiğim Türkiye'nin insanını, yemeğini, müziğini ve kültürünü çok seviyorum. Amacım, bu zenginliği İngilizler'e de tanıtıp, iki kültür arasındaki yakınlaşmayı sağlamaktır" dedi.

Mekanına "Darbucka" gibi ilginç isim vermesini "Mekanımız,Türkiye'den, Ortadoğu'dan, Kuzey Afrika'dan ve diğer yerlerden en seçkin müzik örneklerinin çalındığı 'oryantal' stili olan bir yer olduğu için bu ismi seçtik" sözleriyle açıklayan Merrick, projesinin sadece Türk ve İngilizler'i değil, farklı kültürlerden insanları da bir araya getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Darbucka Bar işletmeciliğinin yanı sıra pekçok sanatçının çalışmalarını İngiltere pazarına dağıttığını belirten Merrick, "Burhan Öcal, Mercan Dede gibi değerli sanatçıların konserlerini düzenledik. Önder Foçan gibi bir caz ustasını da burada ağarladık" diye konuştu. Merrick, sözlerini, "Türk sanatçılarını buraya getirmek, bizim için büyük bir zevktir" ifadeleriyle tamamladı.

Reklam
Reklam

İstanbul Geceleri projesinde Sebestian Merrick'in en büyük destekçisi olan Türk eşi Ayşegül Merrick ise, "Eşimin Türk müziğini, Türk sanatını, dolayısıyla Türkiye'yi İngiltere'de tanıtma projesinden büyük gurur duyuyorum. İnşallah, hep birlikte daha güzel çalışmaları gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.