Londra'da Türk tekstil ürünleri fuarı

LONDRA (İHA) - Türk Tekstil Ürünleri Fuarı Londra'da açıldı. Dünya modasında önemli yere sahip Türk kumaşçılar New York'tan sonra İngiltere'de de ilgi ile karşılandı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) liderliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarda Bossa, Altınyıldız, Kipaş, Polaris, Gülle Tekstil ve İtalteks gibi Türkiye'nin önde gelen 54 firması Marks & Spencer, Arkadia Group, Laura Ashley, Mansoon, Debenhams, House of Fraser, French Connection UK ve BHS gibi firmaların yer aldığı İngiltere ve Avrupa pazarında görücüye çıktı.

Reklam
Reklam

"GEMİYİ LİMANA YANAŞTIRDIK" İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, daha önceki yıllarda olduğu gibi Olympia 2'de düzenlenen fuarın, gerek alıcılar gerekse katılımcılar açısından pazarın en sağlam organizasyonlarından biri haline geldiğini söyledi. Gülle "Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, fırtınalara rağmen ihracatı arzu ettiğimiz limana yanaştırmaya çalışıyoruz. Döviz kurları ile girdi maliyetleri arasındaki dengesizlik, sipariş alırken fiyat tutturma konusunda bizleri büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor. İhracatçı kendi adına üzerine düşen herşeyi yapıyor. Kalite, hız, esneklik, verimlilik ve katma değeri yüksek ürünler için büyük gayret gösteriyoruz" dedi.

"DÜNYA DEVLERİNE SATIYORUZ" Yaşanan sıkıntılara rağmen pazarın dev alıcıları olan Marks & Spencer, Arkadia Group, Laura Ashley, Mansoon, Debenhams, House of Fraser, French Connection UK ve BHS gibi firma temsilcilerinin fuarın sürekli ziyaretçileri haline geldiklerine dikkat çeken Gülle, "Bu firmalar, her sezon siparişlerinin önemli bir kısmını Türk kumaşçılarından temin ediyorlar. Öyle ki daha önce Türk imajından rahatsız olan bu firmalar, şimdi ürünlerini satarken Türk markalarını ön plana çıkararak kalitelerini vurgulamaya çalışıyorlar. Trend ve marka açısından Avrupa'yı yakaladık hatta geçtik. Artık dünya modasına Türk kumaşları yön veriyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İsmail Gülle, Ağustos 2003 itibariyle dünyaca ünlü kumaş firması Lycra ile başlatılan ortak çalışmaların, alınan verimli sonuçlar neticesinde bu yıl da devam edeceğini belirtti. Gülle, "Bu çerçevede geçen dönem olduğu gibi trend alanları düzenlemeleri ve günde dört kez gerçekleştirilen sezon modasının ana hatları hakkında bilgilerin verileceği 'trend seminerleri' katılımcı firmalardan ve ziyaretçilerden büyük ilgi görecek" ifadelerini kullandı.