Los Romeros klasik gitar dörtlüsü İş Sanat'ta

İş Sanat, Nisan ayı konserlerine, 3 Nisan Salı akşamı Los Romeros Klasik Gitar Dörtlüsü'nün Konseri ile başlayacak. Celedonio Romero'nun oğullarıyla birlikte kurduğu gitar topluluğu İstanbullu sanatseverlere muhteşem bir repertuar sunacak.

Aynı ailenin üç kuşağını temsil eden dört virtüöz gitaristin bir araya gelip yeni bir gitar dörtlüsü formatı oluşturduğu Los Romeros Gitar Dörtlüsü, 3 Nisan Salı akşamı İş Sanat'ta Lorente, Sanz, Rodrigo, Castellón, Bretón, Turina, Albéniz, Granados, Tárrega, Gimenez ve Romero'nun eserlerinden oluşan bir repertuar sunuyor. Topluluk Celin, Celin, Pepe, Lito ve Celino Romero'dan oluşuyor.

Reklam
Reklam

İspanya'nın tanınan solistlerinden biri iken 1957'de ABD'ye göç eden Celedonio Romero'nun oğullarıyla birlikte kurduğu Los Romeros topluluğu, aralarında Boston, Cleveland, Chicago, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco, Pittsburgh ve Detroit senfoni orkestralarının bulunduğu Amerikan orkestralarıyla verdiği konserlerin yanı sıra, sık sık Avrupa ve Uzak Doğu'da turnelere çıkıyor. Almanya'da verdikleri bir konser sonrasında Leipzig Volkszeitung gazetesinde yayınlanan şu yorum konuyu özetliyor: "Los Romeros, klasik gitarın ‘kutsal kase'sinin koruyucuları; opera dünyası için ‘Three Tenors' neyi ifade ediyorsa, klasik gitar dünyası için de ‘Los Romeros' aynı şeyi ifade ediyor".

Kırk yılı aşkın süredir Los Romeros'un üç kuşak temsilcileri, orkestra ve gitar dörtlüsü formatında eser veren Joaquín Rodrigo, Federico Moreno Torroba, Morton Gould, Francisco de Madina ve Lorenzo Palomo gibi ünlü bestecilere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Lorenzo Palomo'nun dört gitar için "Concierto de Cienfuegos" konçertosunun Frühbeck de Burgos yönetimindeki Real Orquesta Sinfonica'yla yaptığı kayıt CD olarak yayımlanan topluluk, son olarak Şubat ayında verilen 2007 GRAMMY ödüllerinde uzun yıllardır sürdürdükleri başarılı kariyerleri nedeniyle Kayıt Akademisi'nin Liyakat Ödülü ile onurlandırıldı.

Reklam
Reklam

Tarih: 3 Nisan 2007 Salı
Saat: 20.00
Yer: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent
İş Sanat Ana Gişe Tel: 212 316 10 83
www.issanat.com.tr