LÖSAM, Müftü Öztürk'ü Çalışmaları Hakkında Bilgilendirdi

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Yönetim Kurulu üyeleri, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ü...

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Yönetim Kurulu üyeleri, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Samsun’da hızla süren ve gittikçe yoğunluk kazanan 'Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi'nin tanıtılması kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, lösemili çocuklar kadar ailelerinin de kendileri için önemli olduğunu söyledi. Dernek olarak Samsun insanının insani değerlerini ön planda tutarak Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen insanlarla kucaklaşmayı hedeflediklerini kaydeden LÖSAM Üyesi Öztürk, “Derneğimizin en önemli hedefi, ailelerin moralini üst düzeyde tutmak ve yalnızlık duygularını azaltmak. Dört yıl öncesinden başlayarak Samsun yoğun hasta trafiği yaşamakta ve ilik nakli olmak amacıyla çocuklar aileleriyle ilimizde ikamet etmektedir. Ağrı, Siirt, Gaziantep, Adana, Şırnak, Şanlıurfa, çevre illerimizle beraber Türkiye’nin dört köşesinden gelen aileleri misafirimiz olarak görüyoruz. Bugüne kadar binlerce öğrenci, öğretmen, anneler, babalar, bürokratlar, vekillerimiz hasta çocuklarımız ve ailelerini evlerinde ziyaret etmişlerdir. Katılımın gün geçtikçe yoğunluk kazanması da bizleri sevindirmektedir. Çalışmalarımızı duyurmak ve Samsun insanına faaliyetimizi anlatmaya çalışıyoruz. Diyanet teşkilatımızın bu anlamda önemli bir kurumumuz olduğu düşüncesindeyiz. Yaptıklarımızı ve projeyle ilgili gelecekteki planlarımızı topluma anlatma sorumluluğumuz var. Toplumun da projeye katkı vermeye mecburiyeti olduğunu söylüyoruz. Çünkü yarın kimin başına ne geleceğinin garantisini kimse veremiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten çok memnun olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hayrettin Öztürk ise dernek üyelerine duyarlılıkları ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Toplum olarak böyle bir çalışmanın Diyanet Teşkilatı olarak merkezinde yer aldıklarını vurgulayan İl Müftüsü Öztürk, “Özellikle birbirlerini tanımayan farklı kültürdeki insanların kucaklaşmasını, hasta ziyareti gibi önemli bir fotoğrafta buluşturulmasını, sadece Samsun insanına değil toplumun geneline katkı olarak düşünüyorum. Misafirperverlik başta olmak üzere insani değerlerin ön planda gözüküyor olması projenin en önemli özelliği. Günümüzdeki insan ilişkilerini dikkate alırsak, toplumun tüm fertlerinin sahiplenmesi ve gereğini yerine getirmesi amaçlanan projede bize düşen ne varsa yapmanın gayreti içinde olacağız. Önümüzdeki günlerde projenin yerinde gözlemleme açısından il müftülüğü olarak biz de ziyaretlerin içinde olacağız.” diye konuştu.

Ziyaret bitiminde projenin dokümanlarını içeren dosya Kenan Öztürk tarafından İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’e takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz