Lösemili Çocuk Ve Ailelerine Etkinlik

Malatya’da lösemili çocuk ve ailelerine etkinlik düzenlendi.Malatya Kongre Kültür Merkezi Kemal Sunal Sahnesi'nde Malatya Belediyesi'nin...

Malatya’da lösemili çocuk ve ailelerine etkinlik düzenlendi.

Malatya Kongre Kültür Merkezi Kemal Sunal Sahnesi'nde Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla Lösemili çocuklar ve ailelerine LÖSEV tarafından gerçekleştirilen Tiyatro ve Müzik Dinletisi etkinliğinde, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Ali Cengiz’ isimli oyun sahneye konuldu. Malatya Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) müzik ekibi tarafından çeşitli parçalar çalınıp sahnelendi. Etkinliğe katılanlara LÖSEV broşürleri de dağıtıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Malatya İl Temsilcisi Servet Güldaş, kan kanseri olarak bilinen LÖSEV’li çocukların özel insanlar olduklarını ifade edip, LÖSEV hakkında bilgi aktardı.

Reklam
Reklam

Servet Güldaş, LÖSEV’e Malatya’da 86 kayıtlı hasta olduğunu belirtip, kimyasal katkı maddelerden uzak durulmasını önerdi.

Ateş, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, baş ağrısı, nedensiz burun kanamaları, deride morartılar, kansızlık, lenf bezlerinde büyüme, bacaklarda ağır,ı karaciğer ve dalak genişlemesinde ortaya çıkan löseminin erken fark edilmesi halinde hastanın yüzde 90’lara varan tamamen iyileşme gösterdiğini bildiren Güldaş, Lösemi hastası bulunan ailelerin sabırlı olmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: