Lösemili Çocuklar Haftası

Kars Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, dünyada her yıl 1 milyon çocuğun, Türkiye'de ise bin 500 çocuğun lösemi hastalığına yakalandığını

Kars Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, dünyada her yıl 1 milyon çocuğun, Türkiye'de ise bin 500 çocuğun lösemi hastalığına yakalandığını bildirdi.

Tuncer, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında kan kanseri olarak bilinen löseminin, kemik iliğindeki hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalmasıyla ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğunu belirtti. Lösemi hastalığının daha çok çocukluk çağında görüldüğünü ifade eden Tuncer, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Dünyada her yıl 1 milyon çocuk, Türkiye'de ise bin 500 çocuk lösemi hastalığına yakalanmakta, ancak uygulanan modern tedavi yöntemleriyle hastaların yüzde 90'ı bu hastalığı yenmektedirler. Kronik lösemiler ise ileri yaşlarda daha sık görülmekte olup, akut türlere göre tedaviye cevapları daha iyi olmaktadır. Diğer bütün kanserlerde olduğu gibi lösemilerde de erken tanının önemi çok büyüktür. Löseminin tanısını koymak için kan incelemeleri yanında kemik iliğinden alınan örneğin incelenmesi gerekmektedir. Hastalığın tanısı konulduktan sonra vakit kaybetmeden tedavi aşamasına geçilmelidir. Son yıllarda geliştirilen tedavi yöntemleriyle lösemi hastalığı amansız hastalık tanımlanmasından kurtulmuştur."

İnsanların en değerli varlıklarının hiç kuşkusuz sağlıkları olduğunu vurgulayan Tuncer, "Sağlıklı olmayan bir çocuk ya oynayamaz ya da oynadığı oyundan zevk alamaz. Sağlıklı olmayan bir öğrenci, derslerine çalışamaz, ödevlerini yapamaz, sınıftaki dersleri gerektiği gibi izleyemez. Bu nedenlerle daha çocukluk, öğrencilik çağlarında sağlığın değeri iyi kavranmalıdır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: