Lösemili çocuklara destek

KAYSERİ (İHA) - Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı, Kayseri'deki lösemili çocuklara ve ailelerine yardım etmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Kayseri İl Özel İdare Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya çok sayıda lösemili çocuk ve aileleri katıldı. Lösemili çocukların ailelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, ailelere tedavide yaşanan problemlerin çözümü hakkında bilgiler aktarıldı. Çocuklarının eğitim alamamasından şikayetçi olan aileler, Kayseri'de bulunan hastanelere birer okul, ya da bir çocuk hastanesi yapılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Ankara Lösemili Çocuklar Derneği Sosyal Hizmetler Uzmanı Arif Laçin, lösemili çocuklara ve ailelerine ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını ve Kayseri'deki üst düzey yetkililerle tedavi sorunları hakkında görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye'yi il il dolaşarak lösemili çocukların sorunlarını bir nebze de olsa gidermek için çalıştıklarını belirten Arif Laçin, Kayseri'deki lösemili çocukları, evlerinde de ziyaret ederek destek olacaklarını kaydetti.

Bilgilendirme toplantısının ardından 40 kadar lösemili çocuk ve ailelerine bazı hediyeler verildi. Çocuklara oyuncak hediye edilirken, ailelere ise içerisinde yiyecek ve giyeceklerin bulunduğu paketler teslim edildi.

Bu arada 16 lösemili çocuğa, 75 ile 150 milyon lira arasında değişen sağlık ve eğitim bursu verileceği öğrenildi.