'Lotus'ta maaşımı alamıyordum, ayrıldım!'

Lotus pilotu Fin pilotu Kimi Raikkonen, gelecek sezon için Lotus'tan ayrılarak Ferrari'ye geçme kararının ardındaki en büyük etkenin maaşını düzenli olarak alamaması olduğunu belirtti.

Fin pilot Raikkonen, maaş ödemelerinde gecikmelerle ilgili sıkıntısını daha önce belirtmiş,Lotus'tan finansal garanti talebinde bulunmuştu.

Takımdan ayrıldığının resmen açıklanmasından sonra ilk kez medyaya konuşan tecrübeli pilot, takımdan ayrılışına nakit para durumunun neden olduğunu açıkladı.

‘‘Takımdan ayrılma nedenim tamamen parayla ilgiliydi’’ diyen Fin pilot, bu durumun büyük bir talihsizlik olduğunu belirtti.

Kendisini takımda kalmaya ikna etmek için yapabileceği şeyler olup olmadığı sorulan Fin pilot, konula ilgili olarak ‘‘Birçok şey vardı, bunların ne olduğu onların çok iyi bildiğinden eminim’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gelecek sene Fernando Alonso ile çatışma yaşayacağı yönündeki açıklamaları sorulan Raikkonen, ‘‘Her ikimizde ne yaptığımız bilecek kadar olgunuz. Bir şey olursa bunu konuşarak hallederiz. Artık 20'li yaşlarımızdaki gibi değiliz. Yanılıyor da olabilirim, zaman her şeyi gösterir’’ ifadelerini kullandı.