Lozan Antlaşması'nın Yıl Dönümü-ADD Bozüyük Şube Başkanı Aksu:"Lozan Antlaşması Ülkemizin Veulusumuzun Onurudur"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, Lozan Antlaşması'nın ülkenin ve ulusun onuru olduğunu söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, Lozan Antlaşması'nın ülkenin ve ulusun onuru olduğunu söyledi.

Aksu, Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1923'te İsviçre'nin Lozan kentinde imzalanan antlaşmaya giden yolun Çanakkale'den, Bozüyük'ten, İnönü'den, Metristepe'den, Karaağaç'tan, Sakarya'dan, Duatepe'den, Dumlupınar'dan ve Kocatepe'den geçtiğini kaydetti.

Sevr anlaşmasının yırtılıp Lozan'ın tüm dost ve düşmanlara kabul ettirilmesinde başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Rauf Orbay olmak üzere binlerce askerin, gazinin, şehidin kanı, canı ve emekleri olduğunu ifade eden Aksu, şunları bildirdi:

Reklam
Reklam

"Lozan Antlaşması ile ülkemiz, bağımsızlığını, egemenliğini, ülke ve ulus bütünlüğünü tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Batılı işgal güçlerine sağlam bir tokat atılmıştır. Lozan Antlaşması ile yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, art arda yapılan Atatürk devrimleri ve ilkelerinin yol göstericiliğinde çağdaş uygarlığa ve aydınlık geleceğe doğru koşar adım yürümeye başlamıştır. Lozan Antlaşması, Mustafa Kemal önderliğinde verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başarı belgesidir. Lozan Antlaşması, ülkemizin ve ulusumuzun onurudur. Son yıllarda AB ve ABD küresel güçleri ve işbirlikçileri eliyle onurumuz olan Lozan Antlaşması yırtılmak, Sevr Antlaşması hortlatılmak, Lozan'ın emektarı İsmet İnönü itibarsızlaştırılmak istenmektedir."

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: