Lozan Barış Anlaşmasının 91. Yılı

EDİRNE (AA)  - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan  "Lozan Barış Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Lozan Barış Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir" dedi. Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lozan Barış Anlaşması'nın 91. yıl dönümünün kutlandığını anımsattı. Vatan için şehit düşen ve gazi olanlara minnet borçlu olunduğunu belirten Gürkan, şöyle konuştu: "Lozan Barış Anlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir. Lozan'a erişmeyi sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan'da imzası bulunan ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü, toprak parçasını vatan yapmak için can veren şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Lozan'ın en büyük kazanımlarından birisi de belkide Karaağaç Mahallesi'dir, Meriç Nehri ötesindeki tek Türk toprağı Lozan'la alınmıştır. Ayrıca Lozan anıtıyla da 'Ben Türkiye'ye aitim' mesajı vermektedir." Gürkan, Lozan Anlaşmasıyla hakları korunan Batı Trakya Türklerinin yılmaz savunucusu Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıl dönümünün Lozan Barış Anlaşması'nın imzalandığı güne denk geldiğini ifade ederek, "İlahi tesadüf bu, biz de MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan'la Gümülcine'ye Sadık Ahmet'i anma törenlerine katılacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: