Lozan Barış Antlaşması'nın 89. Yıl Dönümü

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şubesi Başkanı Nurten Yanalak, Lozan Barış Antlaşması'nın emperyalizmin masadaki ilk siyasi yenilgisinin belgesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şubesi Başkanı Nurten Yanalak, Lozan Barış Antlaşması'nın emperyalizmin masadaki ilk siyasi yenilgisinin belgesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği, Lozan Barış Antlaşması'nın 89. yıl dönümü dolayısıyla İnönü Müzesi Lozan Salonu'nda ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şube Başkanı Yanalak, Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği ulusal bağımsızlık savaşının cephede emperyalizme karşı kazanılan ilk askeri zafer olduğunu belirterek, "Lozan Barış Antlaşması emperyalizmin masadaki ilk siyasi yenilgisinin belgesi" dedi.

Reklam
Reklam

Yanalak, şunları kaydetti:

"Cephede ve masada kazanılan bu iki zaferin sonucunda, Türk Ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olmaktan var olmayı, esaretten özgür bir ulus, bağımsız bir devlet olmayı başarmıştır. Bu iki zafer, 20. yüzyılın mazlum uluslarına örnek olmuştur. Bizler bugün özgür bir ulusun ve bağımsız bir devletin yurttaşlarıysak, bunları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de ve ulusal bağımsızlık savaşımızda canını veren şehitlerimize, Lozan Barış Zaferi'nin mimarı İsmet İnönü'ye ve arkadaşlarına borçluyuz."

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: