Lozan Kutlamalarına İsmet İnönü Damgasını Vurdu

Lozan Antlaşması'nın 89. Yıldönümü İzmir Fuar Lozan kapısındaki etkinliklerle kutlandı. Urla Atatürkçü Düşünce Derneği...

Lozan Antlaşması'nın 89. Yıldönümü İzmir Fuar Lozan kapısındaki etkinliklerle kutlandı. Urla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ali Yanar ve dernek üyelerinin de katıldığı törende Lozan'ın başarısının Atatürk ve İsmet İnönü'nün liderlik vizyonuyla gerçekleştiği vurgulandı.

Nazan Sevil Keskin ADD şubeleri adına ortak bir metin okudu. Keskin'in okuduğu mesajda: "Lozan’ın başarısından sonra günümüzde NATO ve AB’nin Türkiye’yi yönettiği, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi yerine tüm komşularla sorunlu bir ülke olduk. BOP ’da aldığı görev nedeniyle İsrail’e ses çıkarmayıp, Müslüman Suriye ile savaşacak duruma geldik. Ruhban okulları, kiliseler açılmakta, vakıflara yeni haklar tanınmaktadır. Fabrikalarımızı, limanlarımızı, bankalarımızı satıyoruz. Lozan’ın başarısı Atatürk’le İnönü’nün liderliğidir. Bugün İnönü’ye saldıranlar yarın Atatürk’e saldıracaklardır. Buna izin vermeyeceğiz” düşüncelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

ADD üyeleri, buradaki törenin ardından İsmet İnönü'nün doğduğu İkiçeşmelik'teki müze eve geçti. Parti liderleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı törende yapılan konuşmalarda Lozan'ın önemi bir kez daha vurgulandı. Burada bir konuşma yapan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tugay Şen, "Bu tarihi evin önünde ülkesini sevenleri, fedaileri anıyoruz. İnönü İttihat Terakkinin en seçkin kahramanlarındandır. İnönü Atatürk’le beraber Türk devrimini kuran, devrimin en güvenilir şahsiyetidir. İnönü, Gericiliğin önünde ‘ Kellemizi veririz, ama teslim olmayız’ diyen devrimin kadrosudur. İnönü, Sovyet devrimcileri ile birlikte ülkemizde 1929 buharında devletçiliği uygulayan bir liderdir. Bizler İnönü’nün fedailiğini, kahramanlığını, mütevazılığını örnek alıyoruz ”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: