LPG'li araçlar bomba gibi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, piyasaya çıkan yüzlerce LPG'li aracın seyyar bomba gibi dolaştığını söyledi.

Bakan Coşkun, Bakanlık'ta basın mensupları ile kahvaltılı sohbet toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Coşkun, "bazı akaryakıt istasyonlarının eksik mal verdiğine ilişkin tespitiniz üzerine, (Bakanın elinde belge varsa açıklasın, ayrıca bizim üstümüze gelene kadar kaçak akaryakıtla mücadele edilsin) şeklinde tepki gösterildi. Bu konuda saptamalarınız nedir, çözüm noktasında neler düşünüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine, öncelikle LPG'li araçlar ve bunların gerektirdiği norm ve standartlara ilişkin bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Tüketiciyi koruyan, Avrupa'da kabul görmüş sistemin Türkiye'de yavaş işlediğini, olayı kısa sürede normal zemine oturtabilmek için konuya el attıklarını anlatan Bakan Coşkun, şunları söyledi:

"Bu konuda bir çok yetkiyi Makine Mühendisleri Odası'na aktardık ve arkadan istasyonlara el attık. Öncelikle LPG dağıtım belgesi olmayan firmalardan gaz alınmaması lazım. Aracı muayene istasyonlarında muayene edilmemiş araçlara da gaz verilmemesi lazım. Muayene istasyonları muayene ederken, araçtaki tadilatın LPG'ye dönüşüm standartlarına uygun olup olmadığı belirten bir mühendislik belgesi vermesi lazım. Bütün bunlar kısa devre edilerek, önüne gelen piyasaya çıkmış, yüzlerce LPG'li araç seyyar bomba gibi dolaşıyor."

"1 Temmuz'dan itibaren, akaryakıt istasyonlarına yönelik denetim daha da şiddetlenecek. bunu bilsinler, geri dönüş yok" diyen Bakan Coşkun,sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu bilsinler, geri dönüş yok. Şimdi PÜİS Başkanı diyor ki (efendim asıl kaçağın üstüne gitsinler). Devlet bunu biliyor, o bizim bakanlığımızın işi değil, ancak hükümet olarak bizim işimiz...Biz herkesi lekelemedik ki, herkesi suçlamadık ki? Bazılarını suçladık."

Reklam
Reklam